POLÍTICA
Política 26/04/2012

Mas, al diari holandès 'NRC Handelsblad': "Volem tenir els mateixos drets que els Països Baixos o Dinamarca"

El president de la Generalitat reclama al govern espanyol que reformi el subsidi d'atur i apugi l'IVA

Gabriela Comella
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous en una entrevista al diari holandès 'NRC Handelsblad' que la intervenció de Catalunya per part de l'Estat seria "impensable i injusta", i ha defensat l'existència d'una Europa federal "on tinguem els mateixos drets que els Països Baixos i Dinamarca".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'entrevista, el president ha demanat al govern espanyol que apliqui les polítiques que la Unió Europea recomana com ara reformar els subsidis d'atur, reduir els sous dels funcionaris estatals, introduir un copagament real a la sanitat o apujar l'IVA. Per tant, ha parlat de la "injustícia" que suposaria la intervenció de Catalunya per part de l'Estat, "ja que no hi ha cap comunitat que hagi fet tant per reajustar la situació econòmica".

En relació amb l’estat de les autonomies, el president de la Generalitat ha remarcat que "si el PP i el PSOE consideren que la descentralització ha anat massa lluny, la podran deixar sense efecte", però en cas que sigui així "hauran de respectar les realitats històriques de les nacions, sobretot les de Catalunya i País Basc". D'aquesta manera, Mas ha assenyalat que Catalunya es pot considerar "els Països Baixos del sud d’Europa", ja que, igual que els holandesos, "sempre hem hagut de lluitar pel nostre país", i per tant ha reafirmat que "hem de disposar dels mateixos drets".

stats