Política 04/03/2016

L'Audiència Nacional investiga l'Ajuntament de Tortosa pel seu suport a la declaració rupturista

L'alcalde ho veu "absurd" i una "pèrdua de temps"

Ara / Acn
2 min

TortosaL'Audiència Nacional ha requerit a l'Ajuntament de Tortosa informació del 16 de novembre de 2015 on es va aprovar la moció per donar suport a la declaració del Parlament pel 9-N. Segons ha pogut saber l'ACN, els Mossos d'Esquadra s'han personat aquest divendres a l'Ajuntament de Tortosa per lliurar el requeriment a l'alcalde i al secretari municipal. L'alt tribunal vol saber quins regidors van donar suport a la moció, l'ordre del dia de la sessió plenària i si existeix algun informe del secretari municipal sobre al declaració política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una mostra més que l'estat espanyol està en un altre registre en relació a Catalunya i no entén absolutament res", ha afegit l'alcalde Ferran Bel. "És una situació absolutament absurda. Sembla que en aquest país no tinguéssim res millor a fer que perdre el temps en coses que són absolutament inútils", així de contundent ha valorat l'alcalde de Tortosa el requeriment del Jutjat central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional que li ha entregat la policia judicial dels Mossos d'Esquadra, aquest divendres al matí, a ell i al secretari municipal.

L'alcalde de Tortosa ha criticat que la mateixa instància ja se li va demanar, "de forma atípica", a través del regidor del PP de Tortosa, Xavier Dalmau, en nom de la delegació del govern espanyol a Catalunya. El consistori va fer un certificat que es va entregar a Dalmau i que també es va enviar directament a la delegada del govern de l'Estat, María de los Llanos de Luna. Tenint en compte que en altres casos similars aquests procediments han estat arxivats, Bel ha qualificat "d'incomprensible aquesta insistència".

Suport majoritari

El ple de l'Ajuntament de Tortosa, donant compliment a la petició de l'ACM, va aprovar, per àmplia majoria, el suport a la resolució aprovada pel Parlament el 9 de novembre de 2015 per iniciar el procés de creació d'un estat català independent. La moció es va votar amb l'absència del grup municipal del PSC, que no va assistir al debat per evitar participar d'un acte que consideraven "fora de lloc". La moció va prosperar amb els vots de CiU, ERC, CUP i també de dos dels quatre regidors de Movem Tortosa, que va donar llibertat de vot als regidors dels seu grup.

stats