CONVENCIÓ DEL PSOE
Política 29/01/2011

Nadal: "Barcelona és la mare de totes les batalles per als socialistes catalans"

El president del grup socialista al parlament català creu que l'esquerra ha de ser capaç de fer arribar els seus projectes a la ciutadania

Redacció
2 min

BarcelonaEl president del grup socialista al parlament català, Joaquim Nadal, ha advertit avui que Barcelona "és la mare de totes les batalles, la peça essencial del mapa municipal socialista a Catalunya i a tot Espanya", de manera que ha promès que el PSC treballarà a fons per mantenir l'alcaldia. Nadal ha participat aquesta tarda en la Convenció Autonòmica que el PSOE celebra a Saragossa, en el marc d'una taula rodona sobre "El futur de l'Espanya autonòmica: cooperació i responsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona, segons el seu parer, és una peça clau a les eleccions municipals de maig, en què els socialistes catalans no ho tindran fàcil per fer llistes progressistes perquè després de set anys de tripartit no han aconseguit eradicar completament "una vella pràctica de caràcter dels clients que ara ressorgeix" entre alguns municipis i la Generalitat.

En un àmbit més general, Nadal ha subratllat que el debat imprescindible és d'idees i de propostes, perquè l'esquerra ha de ser capaç de fer arribar els seus projectes a la ciutadania i deixar clar que no és una col·laboradora necessària de la dreta a l'hora de fer polítiques traumàtiques.

Sobre el debat al voltant del model autonòmic, ha repetit que el PSC no està disposat a admetre "ni un pas enrere" en el sistema i que fins i tot s'hauria de tendir cap a una reforma constitucional "quan correspongui" per atendre la nova realitat.

En el cas català, ha considerat "imprescindible" recuperar allò ratificat pel Parlament i que va ser retallat per la sentència del Tribunal Constitucional, cosa que va obrir "una bretxa" a la societat catalana que va conduir a "un clar esllavissament dels espais polítics i una explosió fragmentada i fragmentària dels sectors sobiranistes".

Precisament en aquest escenari el PSC es veu en el "dilema" de "recuperar la centralitat sense renúncies de cap tipus ni en exigència social ni nacional"

stats