OPERACIÓ POLICIAL
Política 25/02/2011

El gerent de Gisa detingut no era un càrrec de confiança de Nadal, segons el PSC

L'exconseller ofereix "màxima col·laboració amb la justícia" mitjançat Twitter. José Zaragoza assegura que Jordi Vergé només és un funcionari de l'empresa pública i no un càrrec de confiança del tripartit

Redacció / Acn
2 min
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, aquest dissabte a Girona.

BarcelonaL'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, no tenia el gerent d'obres de Gisa a Girona, Jordi Vergé, detingut pel cas d'irregularitats a l'empresa de la Generalitat, com a càrrec de confiança. Ho ha assegurat el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio. Segons Zaragoza, Vergé només era "un dels milers de funcionaris que hi ha a l'administració pública, amb més de vint anys de trajectòria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les detencions, Zaragoza ha aplaudit l'oficina antifrau. "Ha demostrat que el sistema funciona. Per evitar que els controls siguin fets pels mateixos que prenen les decisions es va decidir fer aquest oficina, aprovada amb el vot en contra de CiU, per cert". I ha rebutjat cap responsabilitat del Govern que va presidir José Montilla en el nomenament de Vergé.

Al seu compte a Twitter, Nadal ha subratllat que cal respectar el "secret de sumari" i la "presumpció d'innocència". El portaveu socialista afirma que desconeix què ha passat, fent referència al dispositiu de la Guàrdia Civil desplegat per ordre del jutge, en el marc del qual s'han detingut cinc persones. Entre elles hi ha un gerent de l'empresa pública, Jordi Vergé. Gisa depenia del departament del qual Nadal era titular fins al canvi de legislatura.

"No sé què ha passat i està sota secret", ha assegurat el portaveu socialista al seu Twitter. Ho ha fet després que un internauta li ha preguntat sobre el fet que fa dos mesos se l'havia vist entrar a les oficines de Gisa al carrer Vergós de Barcelona. Nadal ha aclarit que hi va anar a acomiadar-se de l'empresa, igual que va fer, assegura, amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

En resposta a una altra petició sobre el tema, Nadal ha dit que no tenia "res a dir" sobre l'assumpte però que oferirà "màxima col·laboració a la justícia i respecte al secret de sumari i a la presumpció d'innocència".

Un dels detinguts en l'operació policial a la seu de Gisa d'aquest dijous a la tarda és el gerent d'Obres de Carreteres, Jordi Vergé. La Guàrdia Civil i un fiscal de delictes econòmics van anar ahir a la tarda a les oficines de l'empresa per demanar documentació de l'empresa a la demarcació de Girona des del 2007 fins a l'actualitat.

L'empresa pública depenia del departament de Política Territorial i Obres Públiques en l'anterior legislatura i actualment s'engloba en el departament d'Economia i Coneixement, que ha expressat la seva "completa disposició a col·laborar" amb "celeritat i transparència" amb l'administració de justícia.

stats