CIMERA ANTICRISI
Política 24/03/2011

Nadal desvincula la cimera anticrisi del debat pressupostari i Puigcercós és "moderadament optimista"

El dirigent socialista es mostra convençut que el Govern aportarà un document a la trobada i ERC considera que Mas s'allunya del document del CAREC

Acn
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha desvinculat aquest dijous els resultats de la cimera anticrisi que es farà aquest divendres del debat pressupostari i l'eventual suport o no que els socialistes catalans puguin donar als comptes catalans. En declaracions a la Cadena SER, Nadal ha dit que és una qüestió que en quedarà "al marge" i "ningú quedarà condicionat". El dirigent socialista ha insistit en què no hi podrà haver acord pels comptes si el Govern manté la seva intenció de suprimir l'impost de successions, "encara que sigui parcialment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal s'ha mostrat convençut que, més enllà del document del CAREC, el Govern anirà a la cimera amb un document propi. Nadal confia que "alguna cosa ha de sortir" de la cimera, tot i que ha lamentat que no hi hagi hagut "més preparació, més profunditat i més intensitat" per part del Govern i "no fiar-ho tot a un document d'experts". Nadal creu que ja no hi ha temps per un "gran document global" contra la crisi, però sí d'extreure "conclusions compartides" i poder coincidir en algunes "línies mestres". El dirigent socialista creu que hi pot haver entesa en qüestions com infraestructures estratègiques, com poden ser el Corredor Mediterrani o el pla de Rodalies, una reforma de la FP o polítiques de formació vinculades al SOC.

Pel que fa a ERC, fonts del partit han assegurat que, després de la trobada entre Mas i el líder del partit, Joan Puigcercós, els republicans són "moderadament optimistes" de cara a la cimera, ja que, després de la conversa amb el president, interpreten que Mas "s'allunya" del document elaborat pel Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC), que des d'ERC es valora molt negativament. A poques hores de la celebració de la cimera, ERC ha constatat que hi ha possibilitats de trobar alguns acords durant la trobada després d'escoltar Mas. Després de la conversa entre Mas i Puigcercós, els republicans es mostren "moderadament optimistes" de cara a la possibilitat de trobar punts d'acord durant la cimera.

ERC valora molt negativament el document elaborat per CAREC, però després de la conversa entre Mas i Puigcercós, consideren que el president se n'allunya i afirmen que els agrada la "música" que han sentit. Ara, estan pendents de rebre un document per escrit per part del Govern per constatar que hi poden haver aquests punts d'acord. Durant la reunió, Puigcercós ha lliurat a Mas les propostes que ERC posarà damunt de la taula de la cimera.

stats