PARLAMENT
Política 01/03/2011

Nadal: "CiU està renunciant al ple exercici d'autogovern"

El president del grup del PSC al Parlament retreu les contradiccions dels "dos partits de govern" i avisa que "fan perillar la gestió i els compromisos" de la Generalitat

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha afirmat que CiU està renunciant al ple exercici de l'autogovern perquè "no té cap pressa per realitzar els traspassos", i tampoc "per assumir les competències que l'estatut li atorga". Així, Nadal insta el Govern a "desenvolupar la plenitud del model de finançament, a buscar els mecanismes per assolir l'1.3 milions de dèficit, i a prioritzar la forma d'organització de la despesa", ja que, "en l'àmbit d'educació i sanitat no s'ha de permetre cap retallada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el president del grup al Parlament ha expressat que el pla d’ajust "concreta molt poques coses, i pel que fa als ingressos té unes mancances significatives greus". Alhora, ha reclamat que si el Govern té la voluntat d'arribar als objectius acordats del dèficit, "ha de fer complir el model de finançament pactat, i ha daconseguir 1450 milions d'euros del fons de competitivitat".

L'exconseller ha retret també, les "contradiccions dels dos partits del govern", i ha acusat el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida d'assistir al consell de govern "per avalar els nomenaments d'Unió que darrerament s'han realitzat". Exemples d'aquestes contradiccions ha dit que eren " l'esmena introduïda per CiU a la llei d'economia sostenible, que anava a favor dels concessionaris i perjudicava els fabricants". Alhora, ha afegit que això "ja fa perillar la gestió i els compromisos, ja que ha posat en risc milers de llocs de treball".

Nadal, ha destacat també les "contrarietats" dins la coalició en relació a les futures consultes, ja que "Mas diu que potser hi vota" i Duran diu que "això s’ha de votar al Parlament."

stats