POLÍTICA
Política 14/05/2013

Homs ironitza sobre la visita de Navarro a Brussel·les: "Que sigui neutral!"

El conseller de Presidència i portaveu del Govern considera que la proposta federal de Navarro també evidencia que cal exercir el dret a decidir

Marc Colomer / Oriol March
1 min

Barcelona"Ara li hauria de dir: Que sigui neutral! Que sigui neutral!". Així ironitzava el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, després que li preguntessin si pot generar confusió a Europa la visita del líder socialista, Pere Navarro, a Brussel·les per explicar al comissari socialista Joaquín Almunia la seva proposta de reforma constitucional en sentit federal. Homs ha fet broma davant l'exigència dels socialistes catalans que el procés cap al dret a decidir sigui escrupolosament neutral i no es vinculi, en cap cas, a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de la ironia, però, Homs ha considerat que el fet que també Navarro vulgui explicar el seu projete polític a Brussel·les "il·lustra que els catalans han de poder decidir lliurement el seu futur". "Si Navarro se'n va a Brussel·les a explicar el seu model de Constitució federal, deu voler dir que s'ha de decidir alguna cosa important", ha asseverat Homs, que ha recordat, però, que la via federal no té ni de bon tros el suport social que genera a hores d'ara el projecte d'estat propi per a Catalunya.

D'acord en matèria econòmica

Homs ha dit que coincideix amb Navarro, en canvi, en el missatge que l'austeritat no pot continuar aplicant-se des d'una perspectiva dogmàtica. Així, ha afegit que espera que el líder socialista traslladi a Brussel·les els "esforços ingents" que s'han fet a Catalunya en matèria d'austeritat.

stats