Política 14/05/2013

Navarro defensa a Brussel·les el federalisme i la necessitat d'una consulta

El líder del PSC diu que no vol "la internacionalització del conflicte" sinó la "internacionalització de la solució"

Efe
2 min

Brussel·lesEl líder del PSC, Pere Navarro, ha defensat aquest dimarts a Brussel·les un model federal com a alternativa a l'independentisme, "la millor solució" tant per a Catalunya com per a Espanya i la UE. També ha dit que és "urgent" tant una consulta d'autodeterminació legal i acordada amb Madrid com buscar solucions a la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha exposat aquesta posició durant diverses reunions amb representants de les institucions europees, entre les quals destaca la trobada que ha tingut avui amb el vicepresident de la Comissió i comissari de la Competència, Joaquín Almunia.

"Venim a expressar altres propostes", ha dit Pere Navarro als periodistes abans de la reunió, alhora que ha rebutjat la idea d'"internacionalitzar el conflicte" sobre la situació de Catalunya i ha apostat en canvi per "internacionalitzar la solució".

Navarro ha donat suport un model d'estat federal que inclogui "la participació democràtica dels ciutadans" i que Catalunya "continuï vinculada amb la resta d'Espanya, en millors condicions".

En la mateixa línia, Navarro ha defensat la "dissolució" del Consell Assessor per a la Transició Nacional promogut per l'executiu d'Artur Mas, ja que segons ell és una "estructura que avança cap a l'estat propi" abans que s'hagi fet la consulta.

El primer secretari del PSC ha negat que hi hagi discrepàncies internes sobre aquesta qüestió dins del seu partit, i ha assenyalat que la posició és "molt clara" sobre la necessitat d'una reforma federal de la Constitució.

També ha subratllat que a Catalunya també és urgent la sortida de la crisi econòmica, ja que hi ha 900.000 aturats "que necessiten resposta i no poden esperar que siguem un estat federal o que Catalunya sigui un estat independent".

Quant a la negociació dels pressupostos de Catalunya, Navarro ha demanat al Govern que es presenti un projecte de comptes com més aviat millor i que hi inclogui les "prioritats". "El que hem demanat no és una pròrroga dels pressupostos, sinó uns pressupostos", ha assegurat Navarro en ser preguntat sobre la posició del PSC sobre aquest punt.

stats