POLÍTICA
Política 20/01/2014

Sánchez-Camacho recomana a Navarro un cop d'"autoritat" davant els crítics

La líder del PP a Catalunya atribueix la crisi interna del PSC a la seva "ambigüitat" i insta els socialistes a "decidir si representen l'antic catalanisme polític que no existeix o si defensen la legalitat"

M.colomer
2 min
Navarro va fer-se la primera foto del front antisobiranista, amb Rivera i Camacho.

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha "aconsellat" al primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, que "tingui autoritat" davant els crítics i construeixi una "línia argumental clara al costat dels que defensem la Constitució, la democràcia i dels que no volem que es trenqui Espanya". Malgrat que no ha volgut dir si considera que Navarro ha d'expulsar els tres diputats del PSC que van desobeir la disciplina de vot per votar a favor de la consulta, sí que ha advertit que "Navarro ha de deixar clar que el PSC està amb els que no volen trencar Espanya". I això passa, segons Camacho, pel rebuig frontal i inequívoc a la consulta. I encara ha anat més enllà, i ha instat Navarro a "deixar clar que el PSC és un partit seriós on les mesures s'apliquen", en una clara referència a les amenaces d'expulsió dels diputats díscols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PP a Catalunya, Camacho ha atribuït "la divisió més cruenta de la història" del PSC a l'"ambigüitat" al voltant del dret a decidir. "Ells s'han estat equivocant durant molt de temps, estant al costat del dret a decidir quan sabien que no hi hauria solució acordada perquè el dret a l'autodeterminació no és legal", ha etzibat.

Espanya, sense Catalunya, "no és Espanya"

Alícia Sánchez-Camacho ha insistit una setmana més que la independència de Catalunya és sinònim d'"aïllament d'Europa i del món". Per això, a més de pronosticar que la desfeta interna al PSC també es reproduirà a CiU, ha considerat que "la majoria de moderats catalans no volen seguir en la deriva de ruptura", que "està dividint les famílies, les empreses i la societat", i que perjudica "seriosament la resta d'Espanya, que sense Catalunya no seria mai Espanya".

També ha lamentat que a hores d'ara és "més possible que es puguin fer actes conjunts PP-PSOE en defensa de la unitat a Espanya que no pas a Catalunya", on el PSC "arrossega massa complexos" que li impedeixen fer pinya amb els populars i Ciutadans contra la consulta.

stats