POLÍTICA
Política 15/05/2012

Navarro: "Catalunya té altres problemes més enllà del pacte fiscal"

El líder del PSC considera que la cimera que ha convocat Mas es queda "curta" perquè no hi seran els agents econòmics i socials. Acusa CiU i PP de retallar "no només per necessitat sinó per filosofia"

Acn
2 min

Brussel·lesEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha lamentat que la cimera sobre el pacte fiscal convocada per Artur Mas "es queda curta", perquè hi participaran "només els partits polítics i no els sectors econòmics i socials". A més, ha criticat Navarro, "Catalunya també té altres problemes que van més enllà del pacte fiscal". El líder dels socialistes catalans i alcalde de Terrassa s'ha queixat que Mas no recuperi l'impost de successions en un moment crític per a les finances públiques. "En aquests moments d'austeritat, els sacrificis els estan pagant sobretot les classes populars i un espera que els que més tenen, els rics, col·laborin una mica", ha denunciat avui al Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha viatjat a Brussel·les aquest dimarts i dimecres per reunir-se amb l'eurocomissari de Competència, el també socialista Joaquín Almunia, i amb el president de l'Eurocambra, l'alemany Martin Schulz. El primer secretari del PSC també s'ha entrevistat amb el president del grup socialista del Parlament Europeu, Hannes Swoboda, i es trobarà amb catalans que treballen a les institucions comunitàries.

Retallades "per filosofia"

Navarro ha acusat Mas i Rajoy de retallar "no només per necessitat sinó per filosofia i una manera de veure la política que és la de la dreta a tota Europa". El líder dels socialistes catalans defensa que el govern català té "marge real" per "ajudar els joves a trobar ocupació, proporcionar recursos a les famílies que pateixen situacions dramàtiques i enviar algun senyal a les empreses que necessiten ajuda per funcionar, créixer i crear ocupació.

El primer secretari del PSC ha admès que "totes les administracions tenen la responsabilitat d'utilitzar responsablement els seus recursos i comprometre's amb les polítiques que intentin que el dèficit sigui el mínim possible". Això, però, es pot combinar amb "polítiques en el temps amb més marge per reduir el dèficit i que permetin fer algunes mesures d'estímul, com als Estats Units, que ho estan fent i els funciona bé".

stats