Política 27/11/2012

Navarro dóna un cop de porta a Mas i descarta pactes de Govern amb CiU

El líder del PSC demana als partidaris de la independència que "recapacitin" i afirma que si ell fos el president "hauria dimitit"

Acn
2 min
Pere Navarro, entrevistat a la Ser

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha respost aquest dimarts al matí amb contundència la petició de CiU i del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per "coresponsabilitzar-se" del nou Govern i assolir un pacte. En declaracions a la Cadena SER, el socialista ha rebutjat de ple aquesta possibilitat, i ha donat així un cop de porta a Mas i ha alertat CiU que ha "trencat molts ponts" de difícil reconstrucció amb l'estratègia que va iniciar després de l'Onze de Setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro, a més, ha reclamat als sectors que van donar suport a "l'aventura independentista" de Mas que "recapacitin" i busquin "els responsables de la situació actual". Alhora, ha assegurat que si ell fos el president "hauria dimitit" després del 25-N. "Estem disposats a parlar perquè som responsables. Però no hi ha les condicions per un acord". D'aquesta manera i amb un "no" rotund, Pere Navarro ha contestat la petició d'Artur Mas perquè el PSC pugui participar del nou Govern o de la governabilitat de Catalunya. "No pactarem amb un govern amb CiU. Aquest va ser el sentit de l'executiva d'ahir del PSC", ha dit.

I és que Navarro veu molt allunyades les posicions entre PSC i CiU i, a més, no dóna cap credibilitat a la capacitat de Mas de tancar acords com el d'investidura. El socialista també ha recordat que la situació amb la qual ara es troba CiU és únicament per culpa de Mas. "Tot s'ha complicat per la irresponsabilitat del Govern. Ara ha tensat tant les coses que ha trencat tots els ponts", ha advertit, i ha afegit que "el responsable és Artur Mas, que convoca unes eleccions que porten el país, CiU i a ell mateix a una situació com aquesta".

D'altra banda, Navarro ha ressaltat la poca capacitat de previsió que va tenir CiU en vaticinar els resultats electorals. "Van fer un programa i van tenir unes expectatives que van calcular malament. Van voler enfilar-se a l'onada de la manifestació de la Diada i no van ser creïbles", ha explicat Navarro. Ha dit, també, que per ell, CiU "li va fer la campanya gratis a ERC, i entre la còpia i l'original per anar a la independència la gent va triar l'original, perquè van veure que el Govern volia tapar la seva gestió amb això".

És per això que ha demanat un viratge polític a tots els sectors que van fer seu el camí de Mas i un retorn a postures "més sensates". "Ens agradaria que tots aquells sectors que van donar suport a aquesta aventura independentista ara recapacitin, mirin on hem arribat i qui són els responsables de la situació", ha sentenciat el líder del PSC.

A més, Navarro ha tornat a demanar "responsabilitats" a CiU per la situació que han provocat amb aquestes eleccions. "Mas és el responsable de tot el que està passant. Si jo hagués fet això, hauria presentat la meva dimissió i hauria fet una anàlisi molt crítica sobre la situació, sobretot per com ha portat el partit i pel que ha fet al país", ha conclòs el socialista.

stats