LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 13/01/2014

Navarro manté que el PSC votarà en contra de demanar la consulta al Congrés

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, assegura que tota l'executiva ha acceptat "esportivament" que no es pot canviar la decisió del consell nacional

Sara González
1 min
Lucena ha comparegut abans que s'acabés la reunió de l'executiva

BarcelonaEl PSC ha de votar en contra de demanar el traspàs de la competència per convocar referèndums. Aquesta és la decisió del consell nacional, el màxim òrgan del partit entre congressos. Així ho ha defensat la cúpula de Pere Navarro a la reunió de l'executiva, tot i que la meitat dels seus 20 diputats avalarien l'abstenció per garantir la unitat de vot al ple de dijous que ve. "Les persones que proposaven un vot diferent han acceptat esportivament que és impossible que l'executiva revoqui una decisió tan contundent del consell nacional", ha assegurat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que ha descartat de ple donar llibertat de vot als diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha insistit que el reconeixement de la "supremacia" del consell nacional ha estat "unànime", i ha assegurat que després de les intervencions que han fet els dirigents crítics no li passa pel cap que ningú trenqui la disciplina de vot dijous. "És impossible que l'executiva revoqui un mandat del consell nacional", ha remarcat.

El portaveu parlamentari socialista ha afegit que el partit està intentant "ser imaginatiu" per buscar alguna escletxa que permeti presentar una alternativa pròpia al ple. Tot i això, ha admès que és difícil perquè la petició al Congrés del traspàs de la competència per convocar referèndums es votarà en lectura única, fet que els socialistes han titllat de "poc democràtic".

Tot i això, Lucena ha assegurat que l'alternativa que estan posant sobre la taula els socialistes ja s'està visualitzant a través de la petició de creació d'una subcomissió per debatre la reforma territorial que ja ha fet el PSOE al Congrés. A més, ha afegit que aviat es demanarà també que es reuneixi la comissió bilateral Estat-Generalitat.

stats