Política 01/05/2014

Navarro explica "el que de veritat va passar" en una carta als militants del PSC

El primer secretari del PSC evita ara vincular l'agressió que va patir amb el procés sobiranista, tot i que els últims dies ho ha atribuït a la "crispació" política

Acn / Europa Press
2 min
Pere Navarro, de visita a la Fira d'Abril de Catalunya, aquest dissabte a la tarda.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha enviat una carta als militants del partit per explicar-los "l'incident" que va patir diumenge passat mentre es dirigia a una celebració familiar a la catedral de Terrassa. A la carta a què ha tingut accés l'ACN, Navarro narra "el que de veritat va passar", segons les seves paraules, amb la intenció de combatre les "diferents interpretacions i versions". "És inacceptable que s'estiguin tergiversant els fets i no acceptaré que em converteixin en sospitós", avisa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels socialistes no fa referència a les causes de l'agressió ni al "clima de crispació" que ha citat els últims dies, i ha afirmat que l'incident posa de relleu "les línies vermelles que cap societat democràtica es pot permetre traspassar". En la missiva, Navarro defensa que és important que els afiliats del partit coneguin què va passar realment. Segons el seu relat, quan diumenge passat es dirigia a una celebració familiar, a les portes de la catedral de Terrassa, una dona amb aparença de classe mitjana se li va acostar, el va insultar i li va clavar un cop de puny. Tot seguit, la dona va marxar "ràpidament" del lloc dels fets. "Això és el que va passar i el que he posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra a través d'una denúncia", ha assegurat.

El líder dels socialistes explica que en els actes públics va acompanyat d'un escorta dels Mossos d'Esquadra, però en aquest cas, com que es tractava d'un acte familiar i estrictament privat, no duia protecció.

Malgrat que en els últims dies Navarro ha relacionat de manera directa aquesta agressió amb el "clima de crispació" generat pel procés polític a Catalunya, a la carta no fa cap referència a les causes dels fets.

"Aquest incident posa de relleu les línies vermelles que cap societat democràtica es pot permetre traspassar. La violència no s'ha de tolerar en cap cas. Sóc molt conscient, perquè també ho he viscut en els meus 10 anys com a alcalde, que els representants públics hem de fer front al malestar de la ciutadania i que això forma part de la nostra feina. Ara bé, en cap cas la violència física té justificació", ha conclòs.

Finalment, Navarro acaba la carta agraint les "mostres de suport i solidaritat" que ha rebut en els darrers dies, en uns moments que ha qualificat de complicats tant a nivell polític com personal. "Sentir la vostra estima i saber que us tinc al meu costat és un gran al·licient per continuar treballant per una Catalunya més forta i més justa", afirma.

stats