Política 30/12/2011

Navarro carrega contra el PSOE 'nacional' de Rubalcaba

El líder del PSC considera que ha de ser una formació "federal". L'exvicepresident espanyol va defensar un discurs que tingui "la mateixa veu a totes les comunitats autònomes"

Ara
2 min

BarcelonaPere Navarro, primer secretari del PSC, no s'ha arronsat a l'hora d'inclinar-se obertament per Chacón, tot i que diu que "no hi ha un candidat oficial del PSC". Malgrat aquest context, afirma que "la simpatia general del PSC està més orientada cap a Carme Chacón". Aquest posicionament l'ha evidenciat a El món a RAC1 quan ha quan ha corregit el candidat a liderar els socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, que va al·legar ahir dijous en un míting que el PSOE ha de tornar a ser un partit "nacional" espanyol, i li ha recordat que el partit ha de ser "federal". Si Rubalcaba, finalment, lidera el PSOE, "PSC i PSOE ens asseurem" per negociar, com "així demanen els documents" aprovats pel congrés dels socialistes catalans, ha dit l'alcalde de Terrassa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2011, "un bon any" per als socialistes

Navarro ha explicat que, tot i els mals resultats electorals i la manca de lideratge precongressual, el 2011 ha estat un "bon any" per al PSC perquè els ha servit per establir "noves bases de cara al futur".

Sobretot, ho deia el número 1 dels socialistes catalans, per la nova postura del seu partit envers el govern, que diu que "ara" està disposat a pactar, encara que sigui per la passiva, una abstenció en els pressupostos que ha presentat el Govern de Mas. Tot i que no ha reconegut que aquesta no és gens similar a la postura que Montilla desenvolupava quan liderava el partit, creu que el PSC pot arribar a un acord amb el Govern si hi ha projectes compartits "per sortir de la crisi". Malgrat tot, atribueix la manca d'entesa de la primera trobada a "un problema de calendari" entre el congrés del "nou" PSC i la presentació de la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Tots "no són iguals"

A El matí de Catalunya Ràdio ha criticat la geometria variable que va defensar Homs després de la seva trobada i ha considerat "normal" que "l'estabilitat" en aquest temps de "confusió" l'aconsegueixen els dos partits principals de Catalunya: CiU i el PSC, "el primer de l'oposició".

Els diners, la discrepància

Tot i aquest canvi de rumb que semblava haver fet en relació amb el PSOE, el "nou" PSC no ha canviat pel que fa a les pretensions d'autogovern i autogestió econòmica de Catalunya. De fet, un dels punts de discordança en la trobada Mas-Navarro d'ahir dijous va ser que el president de la Generalitat té la intenció de reclamar a l'Estat que Catalunya recapti i gestioni tots els impostos que es paguen aquí, mentre que el que proposa el PSC és un "consorci per cogestionar els impostos" i que Catalunya "aconsegueixi més recursos".

stats