POLLÍTICA
Política 18/01/2013

Navarro avisa que demanarà ell reunió amb Rajoy per negociar el finançament si no ho fa Mas

Insta els diputats del Congrés i el Parlament a promoure reformes legals per "constitucionalitzar" l'Estatut tal com va ser aprovat en referèndum, abans de ser retallat pel TC

M.colomer
1 min

BarcelonaSi no ho fa Mas, ho farà Navarro. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha apel·lat a la "responsabilitat" del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè torni a Madrid per intentar negociar de nou el pacte fiscal, que el setembre passat va rebre un cop de porta del president espanyol, Mariano Rajoy. Navarro ha advertit així que si Mas "pensa seguir amb una posició passiva amb les seves obligacions de Govern" i no impulsa ja ara la negociació, ell mateix demanarà reunió amb Rajoy per presentar-li la seva proposta de nou model de finançament, que passa perquè Catalunya recapti els impostos amb una Agència Tributària catalana consorciada amb l'Estat i perquè un cop repartida la solidaritat, Catalunya no perdi posicions en el rànquing.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una comissió interparlamentària amb diputats del Parlament, el Senat i el Congrés –a primera fila hi havia Carme Chacón–, ha instat tots els representants institucionals de la formació a promoure en els diferents parlaments reformes legals per "constitucionalitzar" l'Estatut tal com el van aprovar els catalans en referèndum el 2006.

Reforma constitucional contra la corrupció

Després que hagi esclatat el cas dels comptes de l'extresorer del PP Luis Bárcenas a Suïssa i els suposats sobresous en diner negre que va repartir durant anys entre alts càrrecs del partit, Pere Navarro ha defensat la necessitat de reformar la Constitució no només per avançar cap a un estat federal, sinó també per parlar de regeneració democràtica. "És moment d'obrir de nou la Constitució per donar respostes a la societat del segle XXI", ha considerat. El líder del PSC ha deplorat que la corrupció està malmetent la qualitat democràtica d'Espanya.

stats