DEBAT PRECONGRESSUAL

Navarro i Ros s'ofereixen a liderar la nova etapa d'un PSC renovat a fons

Els alcaldes Pere Navarro i Àngel Ros han intervingut avui en la comissió executiva del PSC per expressar el seu desig de liderar la nova etapa del partit després d'un congrés que, després del daltabaix electoral de les generals, ha de ser de renovació a fons i no de transició

Segons fonts del PSC, Navarro ha sigut el més clar de tots i ha pres la paraula a última hora a la reunió de la comissió executiva, que ha durat prop de quatre hores i que s'ha celebrat a la seu central del partit. Navarro ha intervingut per ratificar que vol liderar el partit en la "nova etapa" i que, segons ell, el congrés que el PSC ha de celebrar a mitjans de desembre "no pot ser de transició, sinó que ha de ser de renovació i canvi" . "Hem de ser responsables però també valents", ha asseverat Navarro –segons les fonts consultades, un dels més ben situats pels suports que suma en les federacions territorials del partit més importants. També ha intervingut l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha posat l'accent en la necessitat que el PSC tingui "veu pròpia" a Madrid.

A la roda de premsa protagonitzada pel portaveu del partit, Miquel Iceta, ha assenyalat precisament que tots els membres de la direcció han coincidit en la necessitat d'abordar una "renovació molt a fons". Iceta és també un dels possibles candidats a rellevar José Montilla al capdavant del partit, encara que avui ha hagut de tornar a fer de cara visible de la derrota, en rellevar la candidata del PSC a les generals, Carme Chacón, a l'hora de donar detalls de la desfeta del partit a les generals, un camí iniciat fa ja un any amb les catalanes i després amb les municipals de maig.

A l'espera del que decideixi el proper dijous Iceta, sí que ja han anunciat que es presentaran per optar a la primera secretaria del PSC l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i l'
alcalde de Terrassa, Pere Navarro. Els candidats a rellevar José Montilla al capdavant del PSC perfilen les seves agendes per presentar els seus respectius projectes amb la vista posada en el congrés que el partit celebrarà el 16, 17 i 18 de desembre.

Navarro oferirà una conferència a principis de desembre, a Terrassa, on es preveu que acudeixin quadres del partit i de la societat civil, en el que podria ser un "gest de força", segons les fonts consultades, ja que és un del candidats més ben situats, ja que compta amb importants suports en les principals federacions territorials del PSC. Àngel Ros, de l'ala més catalanista del partit, té previst oferir una conferència a la Universitat de Barcelona el proper 29 de novembre. Joan Ignasi Elena, del sector obiolista, ha comunicat avui que presentarà la seva candidatura el proper 30 de novembre, al Teatre del Raval de Barcelona, sota l'eslògan "Noves respostes". Elena també ha intervingut davant l'executiva d'avui però, segons les fonts consultades, ha sigut menys clar sobre les seves aspiracions.