EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 12/05/2012

Navarro anirà a Brussel·les per reivindicar el canvi a la UE

Pere Martí
2 min
Pere Navarro ja es va reunir amb Marint  quan va venir fa poques setmanes a Barcelona.

BARCELONAPere Navarro continua treballant per patrimonialitzar políticament a Catalunya el canvi de política econòmica de la UE, que ha passat de l'ortodòxia de l'austeritat de la mandatària Angela Merkel a obrir la porta a impulsar també polítiques de creixement. Una recepta que predica el PSC des d'abans de la victòria de François Hollande, i que ara sembla assumida per tothom, si més no de paraula, després de mesos d'ajustos pressupostaris severs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC serà dimarts i dimecres de la setmana que ve a Brussel·les per fer una visita a les institucions comunitàries, on mantindrà diverses reunions de feina, entre les quals destaquen el president del Parlament Europeu, el socialdemòcrata alemany Martin Schulz, i el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència, Joquín Almúnia, del PSOE. També es reunirà amb el president del grup socialista al Parlament Europeu, Hannes Swoboda.

L'objectiu de la visita de Navarro és conèixer de primera mà l'estat de les negociacions sobre les mesures econòmiques que proposa la Comissió Europea, com la taxa sobre transaccions financeres o les expectatives reals de complementar el Tractat d'Estabilitat amb propostes d'estímul del creixement, quan faltarà una setmana perquè se celebri la Cimera Informal sobre el Creixement. Navarro vol carregar-se d'arguments per defensar que a Catalunya hi ha una alternativa a la política de retallades de CiU.

Acabar com Ibarretxe

Precisament ahir el primer secretari del PSC va reiterar les seves crítiques a la política econòmica del Govern i va rebutjar que el pacte fiscal sigui la solució a tots els problemes. Fins i tot va expressar l'"alarma" del seu partit en considerar que el Govern ha emprès un "camí sense sortida" en el tema del pacte fiscal i li ha recordat que el pla Ibarretxe va acabar "absolutament en res". Navarro va instar Artur Mas a explicar com es pot aconseguir una hisenda fiscal pròpia.

stats