POLÍTICA
Política 29/07/2013

Navarro no veu "justificat" comparèixer pel cas Método 3 ni que el Parlament l'insti a fer-ho

El portaveu del PSC insta Mas a fer efectiva la transparència en la compareixença pel cas Palau. Avisa que si es demostra que CDC va pagar campanyes amb comissions irregulars, es tractaria d'un "robatori" a la ciutadania

M. Colomer
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, no pensa comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre la relació del PSC amb l'agència de detectius Método 3 i l'espionatge de La Camarga, ni que l'hi demani el Parlament. "Quan els fets presumptament no van tenir lloc, Pere Navarro era alcalde de Terrassa. No té cap responsabilitat directa amb aquest tema i no hi ha necessitat que hi assisteixi. Cap motiu ho justifica", ha respost fins a tres vegades el portaveu del PSC, Jaume Collboni, que no ha volgut explicitar si en última instància compareixerà. Ha fet notar que, de fet, ningú ha demanat encara formalment aquesta compareixença. Aquesta setmana venç el termini que va donar CDC a Navarro per fer-ho per voluntat pròpia, abans que no formalitzés la petició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu dels socialistes catalans ha fet aquestes declaracions, paradoxalment, en una roda de premsa per explicar com encarara la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, dimecres al Parlament per donar explicacions pel suposat cas de finançament irregular de CDC via Palau de la Música. Per Collboni, en aquest cas sí que Mas "té l'oportunitat de fer efectiva la transparència", en la compareixença de dimecres. "Ha calgut una interlocutòria que ha fet allargar encara més l'ombra de sospita", ha lamentat el portaveu del PSC, que ha deplorat que en aquest cas "hi ha silencis que delaten més que algunes interlocutòries judicials".

Un "robatori" electoral

A Mas, els socialistes catalans li demanaran què hi ha de cert en les suposades comissions del 4% de constructores com Ferrovial, si hi va haver relació entre aquestes comissions i alguna licitació, qui en seria el responsable polític a CDC i si els presumptes cobraments de comissions van servir per "pagar les campanyes que l'han fet president". Si es demostra això últim, ja ha avisat que estaríem davant un cas de "robatori" a tota la ciutadania. També ha reclamat la compareixença de la presidenta de la Fundació de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, perquè expliqui si és cert que hi ha hagut pressions de CDC, com han apuntat aquest cap de setmana algunes informacions periodístiques.

stats