POLÍTICA
Política 21/02/2013

Navarro: "No era la meva intenció molestar ningú, però era urgent plantejar aquesta reflexió"

Considera que el debat sobre la república podia complicar les coses i defensa que "l'agenda espanyola i catalana no són les mateixes"

Ara / Acn
1 min

BarcelonaDesprés de la tempesta de crítiques i desautoritzacions que han arribat des del PSOE i de les mateixes joventuts del PSC, el líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha assegurat aquest dijous que no era la seva intenció "molestar ningú". 24 hores després de proposar, en un dinar a la Cambra de Comerç davant de desenes d'empresaris, que el rei abdiqui en favor del seu hereu, aquest dijous ha matisat que es va limitar a expressar la seva opinió personal i no la del partit, i que era "necessari plantejar aquesta reflexió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Navarro s'ha tornat a declarar republicà, però a la vegada ha alertat que obrir el debat sobre un canvi de règim (de monarquia a república) "només faria que complicar les coses". "Mantinc que el meu objectiu de futur és la república, però avui el que cal és un nou rei que arbitri la construcció d'una nova democràcia i una Espanya federal", ha afegit.

"Felicitacions" per la proposta

El cap de files del PSC, que no va consultar amb l'executiva del partit el contingut de la conferència que pensava pronunciar a la Cambra de Comerç, ha assegurat que ha rebut "moltes felicitacions" per la demanda d'abdicació del rei. "Jo no he dit res que no digui molta gent. I quan diguem que s'ha d'acostar la política als ciutadans, és precisament això", ha afirmat.

stats