Política 15/07/2013

Navarro admet que hauria volgut una declaració de Granada més clara i un protocol de relacions per escrit

El primer secretari del PSC creu que els crítics són "minoria" i els demana que donin suport al partit amb els acords

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reconegut que li hauria agradat més tenir per escrit el protocol de relacions entre el PSC i el PSOE, així com que el document de la declaració de Granada fos "molt més clar". Sobre la proposta de reforma de la Constitució, ha posat com a exemple que el document hauria de reflectir de manera més clara el reconeixement de Catalunya com a nació. Tot i així, en declaracions a RAC1 ha defensat l'avenç que signifiquen els acords i ha constatat que s'estan "acostant posicions" amb els 'barons'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, ha demanat als crítics del PSC –que ha qualificat de minoria– que donin suport al partit quan aquest arriba a acords. "Convé una sola veu", ha afirmat. Navarro ha reiterat, tal com va fer al consell nacional d'aquest diumenge, que el PSC votarà el mateix a Catalunya i a Madrid "amb o sense protocol de relacions amb el PSOE". Tot i així, aquest dilluns ha reconegut que li agradaria tenir el protocol per escrit. I és que malgrat les negociacions fins a última hora, els 'barons' del PSOE han evitat que s'acabi aprovant un protocol per donar veu pròpia al PSC al Congrés de Diputats.

El primer secretari del PSC ha confiat que no sigui habitual que el PSC voti diferent del PSOE a Madrid i ha defensat la via del diàleg per arribar a acords. "Continuaré treballant tossudament", ha afegit. Preguntat per si els 'barons' del PSOE es podran desenquistar, Navarro ha assegurat que hi està treballant molt i ha defensat que s'han acostat posicions, malgrat que "les coses arribin de manera distorsionada". Navarro ha evitat posar noms als 'barons' amb què s'han acostat posicions i s'ha limitat a dir que "alguns estan més concentrats en el seu entorn" i, per tant, costa més arribar a acords.

En referència al document de Granada que fixa la proposta del PSOE sobre la reforma de la Constitució, Navarro ha admès que "no és el document que hauria fet el PSC", però ha defensat que "va més enllà del que alguns haurien volgut". Pel que fa a les veus crítiques dins el PSC, Navarro ha assegurat que està treballant perquè hi hagi cohesió al partit i ha destacat que al consell nacional de diumenge la declaració de Granada només va rebre un vot en contra i dues abstencions, i que es va aprovar per una "majoria amplíssima". Tot i així, ha reconegut que hi ha oposició dins el partit i els ha qualificat de "minoria respectable".

"Jo sóc molt tossut i veig que hi ha gent al territori que dóna suport a les gestions que estic fent. Em noto amb la força adequada per continuar treballant amb tossuderia", ha assegurat. A més, s'ha adreçat als crítics per demanar-los que donin suport al partit quan arriba a acords perquè "convé una sola veu". "El que convé es que quan s'arriba a una resolució per amplia majoria, tots hem de donar-hi suport, i més en un moment tan difícil en què l'ambient polític està tan crispat", ha argumentat. En aquest sentit, ha defensat que "s'ha de mantenir la pluralitat, però també la lleialtat del que decideix la majoria".

stats