Política 05/02/2013

Navarro atribueix les dimissions del PSC de Girona a una "distorsió" sobre el dret a decidir

El líder dels socialistes admet que encara no ha parlat amb els dos càrrecs gironins

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha matisat les discrepàncies sobre el dret a decidir dins del partit després de la dimissió del secretari d'Organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, i la regidora de la ciutat, Glòria Planes. "El que portem al programa electoral és el dret a decidir. El que no portem és una declaració prèvia de sobirania", ha manifestat. En aquest sentit, ha atribuït l'adéu dels dos càrrecs a "una distorsió" del discurs del partit sobre el dret a decidir. Tot i això, Navarro ha admès que encara no hi ha parlat i que ho farà en les properes hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Plana i Thió han trencat amb el camí dels crítics amb la cúpula socialista sobre el dret a decidir. El secretari d'Organització i la regidora de Girona van comunicar dilluns la seva decisió de dimitir de tots els seus càrrecs dins del partit. Aquestes són les primeres dimissions relacionades amb el debat nacional al PSC, ja que fins ara els crítics i els diputats que van trencar la disciplina de vot en la declaració de sobirania del Parlament, han acabat fent pinya amb Navarro, sobretot després del Consell Nacional extraordinari de dissabte, i han evitat fer, així, qualsevol moviment.

Tot i així, Navarro ha admès que "encara" no ha parlat amb els dos afectats. De fet, el socialista ha vinculat la seva decisió de plegar amb un error i un malentès. Per Navarro, els dos dimissionaris al·leguen que han deixat els càrrecs "pel dret a decidir" i això li fa pensar "que hi ha una certa distorsió" en el discurs. És per això que s'ha compromès a seguir explicant dins i fora del partit que el PSC "és favorable al dret a decidir, però no a una declaració prèvia de sobirania".

Navarro ha fet aquestes consideracions poc després de finalitzar la seva trobada amb un representant de la CONFAC, en el marc de les seves trobades per preparar la cimera anticrisi que s'haurà de celebrar al març.

stats