Política 21/02/2013

Navarro no va consultar amb l'executiva del PSC la petició d'abdicació del Rei

Balmón matisa que la proposta és només "una reflexió del primer secretari" i descarta portar la demanda al Parlament perquè es voti

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, no va consultar amb l'executiva del seu partit les seves intencions de demanar, aquest dimecres, l'abdicació del rei en favor del príncep Felip. Així ho ha confirmat, en una entrevista a TV3, el secretari d'Acció Política i número tres del PSC, Antoni Balmón, que ha matisat que, de moment, aquesta és només "una reflexió del primer secretari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que els socialistes asseguren que únicament tenen la intenció "d'obrir" el debat i aportar-hi un punt de vista més. Tot i defensar la mateixa posició que Navarro, Balmón ha descartat que el PSC porti –al menys de moment– al Parlament aquesta proposta d'abdicació perquè la cambra la debati i la voti. A hores d'ara, la petició que va fer Pere Navarro a la Corona espanyola és només això, una petició del líder del PSC. I és que, malgrat entendre que el plantejament suposa "una aposta per reformar davant la possibilitat de trencar o reformar" en un moment de crisi, Antoni Balmón ha admès que aquesta no és una posició de tot el partit. De fet, ni tan sols de la cúpula. "A l'Executiva no se n'havia parlat", ha reconegut Balmón preguntat per si tots els dirigents del partit sabien que Navarro anava a demanar l'abdicació del rei en la seva conferència a la Cambra de Comerç.

I és que per Balmón, la direcció del PSC ara està molt ocupada "parlant de les convencions i dels processos oberts" per resoldre la situació interna i aclarir el seu discurs. És per això que el secretari d'Acció Política ha reconegut que la de l'abdicació és només "una reflexió del primer secretari" compartida, entre altres socialistes, per ell.

D'altra banda, Balmón ha assegurat que no l'ha sorprès el comunicat que el PSOE va emetre uns minuts després de l'anunci de Navarro desmarcant-se completament de la proposta. "Ja tenim discrepàncies també en altres coses com el dret a decidir", ha dit, tot afegint que no es va parlar sobre l'abdicació amb els socialistes espanyols fins després de la conferència del líder del PSC.

Antoni Balmón també ha descartat que, a hores d'ara, el PSC tingui la intenció de portar la proposta de relleu a la Corona al Parlament perquè es debati i es voti. "De moment és una reflexió i comporta moltes més coses que passaran en les properes setmanes", ha conclòs.

stats