Política 11/06/2014

Navarro: "La millor solució per al PSC és que deixi pas a una nova direcció"

El consell nacional es reunirà dissabte per decidir el full de ruta fins al congrés extraordinari per triar un nou líder

Sara González
2 min
Pere Navarro, durant la roda de premsa d'aquest dimecres / CÈLIA ATSET

Barcelona"La millor solució per al PSC és que deixi pas a una nova direcció". Així ha anunciat Pere Navarro que deixarà de ser primer secretari del partit al consell nacional del proper dissabte, tal com ha avançat l'ARA. L'encara líder dels socialistes ha assegurat que ha pres aquesta decisió arran dels nefastos resultats de les eleccions europees i després de parlar amb molts dirigents del seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell nacional del proper dissabte haurà de decidir si fixa la data d'un congrés extraordinari o bé si s'estableix una gestora per pilotar el partit fins al congrés en el qual s'haurà d'escollir la nova executiva. Navarro ha dit que un cop s'hagi triat la nova direcció dialogarà amb ella per decidir si segueix o no com a president del grup parlamentari. "Vull estar en el lloc on pugui ser més útil al projecte socialista", ha assegurat.

Navarro ha assegurat que tant ell com el PSC són conscients que s'han de fer "canvis profunds i sòlids" al partit. Amb tot, ha defensat la seva gestió com a primer secretari i ha reivindicat que la reforma federal de la Constitució no és la tercera via, sinó "la primera" per solucionar l'encaix de Catalunya dins d'Espanya. També ha reivindicat que va ser ell qui va introduir la votació secreta del primer secretari als congressos i les primàries per triar els candidats.

Un dard per als crítics

També ha reivindicat que ell va apostar per encapçalar una direcció "plural i d'integració", però ha lamentat que "alguns hagin aprofitat" aquest "caràcter plural per subratllar de forma permanent i pública les diferències de criteri i per vulnerar acords presos de forma democràtica". Tot un dard als dirigents crítics del partit.

Amb tot, ha insistit que ni els crítics ni la decisió d'Alfredo Pérez Rubalcaba de deixar la secretaria general del PSOE han influït en la seva decisió final, i ha afegit que se sent "acompanyat" per molta gent.

També ha reivindicat que ell vaapostar per encapçalar una direcció “plural i d'integració”,però ha lamentat que “alguns hagin aprofitat” aquest “caràcterplural per subratllar de forma permanent i pública les diferènciesde criteri i per vulnerar acords presos de forma democràtica”. Totun dard als dirigents crítics del partit.

stats