EL FUTUR DE L'ESQUERRA
Política 08/05/2012

Navarro activa les primàries al PSC i s'haurà d'enfrontar a Ros

Pere Navarro va ser el primer hollandista de Catalunya i s'ho vol cobrar. Aprofitant el vent a favor de França ha desplegat veles i ha activat el procés de primàries. S'haurà d'enfrontar a Àngel Ros.

Pere Martí
2 min
Pere Navarro, parlant diumenge al vespre amb Isidre Molas, que formarà part de la comissió organitzadora de les primàries.

BARCELONA.Pere Navarro recordava ahir que en les últimes eleccions europees tothom donava el PSF per mort perquè va empatar amb els verds i, en canvi, ara és el guanyador de les eleccions franceses. La política dóna moltes voltes i el líder del PSC vol aprofitar els vents del nord per inflar veles i sortir a navegar per veure si atrapa la nau d'Artur Mas. En un ambient d'eufòria pel resultat de les eleccions franceses, l'executiva del PSC va acordar ahir per unanimitat iniciar el procés de primàries per escollir candidat a president de la Generalitat. Amb seguretat hi aspirarà Navarro, però també l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció va crear una comissió mixta, amb membres de la cúpula i independents, que seran els encarregats d'elaborar el reglament de les primàries, que haurà d'estar enllestit a la tardor. Per part de la direcció en formaran part el secretari d'organització, Daniel Fernández; el d'innovació política, Joan Ignasi Elena, i Esther Niubó, encarregada de política europea. També hi seran l'històric Isidre Molas i Miquel Iceta, a qui Navarro recupera després de quedar desplaçat en l'últim congrés. Com a independents hi haurà el notari Juan José López Burniol, el politòleg Jordi Matas i l'expresident dels ja autodissolts Ciutadans pel Canvi, Àlvar Roda.

Tal com havia de ser, Navarro va anunciar que serien unes primàries "a la francesa", obertes a la participació de tota la ciutadania amb l'objectiu de "reformar" la manera de fer política i construir "una gran coalició social" per guanyar les pròximes eleccions catalanes, que en teoria han de ser el 2014, però que es podrien avançar. La direcció del PSC vol tenir-ho tot a punt per si el president de la Generalitat opta per anar a les urnes com a resposta a un possible rebuig de Mariano Rajoy al pacte fiscal.

La direcció també busca consolidar el lideratge de Navarro refermant-lo com a candidat a la Generalitat, tot i que ahir va preferir no confirmar si es presenta. El que sí que serà candidat serà l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ahir va confirmar les seves intencions en declaracions a l'ARA. "Si són demà, seré candidat, i si són d'aquí a un any, també", va insistir. Tot i no poder assistir a l'executiva, va aplaudir la composició "plural" de la comissió organitzadora de les primàries i especialment "que hi hagi Isidre Molas i independents".

Tura es manté a l'espera

Les primàries socialistes encara no tenen data però també és probable que hi hagi una tercera candidata, Montserrat Tura, tot i que no confirmarà la seva decisió fins a conèixer amb precisió el reglament i assegurar-se que siguin realment "a la francesa", com remarca l'exconsellera, cosa que implica que hi hagi dues voltes.

stats