POLÍTICA
Política 24/07/2012

Pere Navarro: "Em crec el meu president, i m'ha assegurat que no és un rescat"

El líder del PSC trasllada a Artur Mas que estarà al costat i a disposició del Govern per transmetre seguretat a la ciutadania

M.colomer
2 min
Pere Navarro i Artur Mas.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha posat en contacte amb el president de la Generalitat, Artur Mas, en conèixer les notícies "alarmants" del rescat de la Generalitat i li ha ofert suport per superar una situació d'adversitat com la que es dibuixa. Segons Navarro, Mas li ha traslladat que acollir-se al fons de liquiditat autonòmic no és equiparable a un rescat. I assegura que s'ho creu: "Al meu president me'l crec, i m'ha assegurat que no es demana un rescat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Malgrat totes les diferències del PSC amb la retallada de drets i serveis, i la falta de polítiques de creixement, el PSC estarà al costat dels ciutadans de Catalunya que viuen aquesta situació amb especial angoixa, i està i estarà a disposició de la Generalitat", ha afirmat. Els socialistes catalans han volgut traslladar així una imatge de lleialtat institucional en "moments difícils" amb el Govern del país, especialment amb l'objectiu de "donar seguretat" als ciutadans, "independentment del nom" que es doni al mecanisme per garantir la resistència financera de la Generalitat.

El PP insta la Generalitat a "no avergonyir-se"

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha instat la Generalitat a reclamar d'immediat els diners i han instat al president, Artur Mas, a "no avergonyir-se" i admetre que "no pot fer front als pagaments". Des d'ERC i ICV-EUiA, en canvi, han criticat que el Govern no vulgui reconèixer que acollir-se al fons és demanar "un rescat en tota regla" a l'Estat després d'anys d'asfíxia financera.

Els republicans han reclamat al Govern que dissenyi un procés de diàleg amb la societat per preparar la secessió mentre els ecosocialistes insten l'executiu a deixar d'anar a pregonar pel món que són "l'alumne avantatjat" d'Angela Merkel, quan es demostra que l'austeritat encara ha empitjorat més la situació. Per això, ha reclamat al Govern que lideri una aliança de països del sud d'Europa contra l'austeritat.

stats