Política 01/08/2013

Navarro: "Mas diu que no sap com funciona el seu partit; a nosaltres ens preocupa que no sàpiga com funciona el país"

El líder del PSC ha assegurat que el PP i CiU han de ser transparents i assumir responsabilitats polítiques

Ara
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, atén els mitjans de comunicació al Santuari de La Salut de Sabadell / ACN

BarcelonaPere Navarro, el primer secretari del PSC, ha assegurat aquest dijous en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' que considera "un bon principi" les explicacions de Rajoy al Senat sobre el cas Bárcenas, però ha dit que no tenia "gaires esperances" de cara a la compareixença del president del govern espanyol al Congrés. En la mateixa línia, Navarro ha lamentat la poca utilitat de les explicacions d'Artur Mas sobre el cas Palau i s'ha mostrat irònicament sorprès per l'autonomia dels tresorers de CiU i del PP: "Mas diu que no sap com funciona el seu partit: a nosaltres ens preocupa que no sàpiga com funciona el país. Cal ser transparent i assumir responsabilitats polítiques", ha declarat Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC ha lamentat la poca voluntat del president de la Generalitat d'arribar a acords amb el govern de Madrid i ha assegurat que és "irresponsable" marcar dates per a la consulta quan encara s'està negociant. El líder socialista ha qualificat el procés de "desesperadament lent" i ha suggerit que potser ERC i CiU no busquen l'acord, sinó la "confrontació".

Sobre els pressupostos, Navarro ha reclamat al govern que en presenti un projecte al Parlament i ha recordat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que al desembre havia donar per bo l'1,5% de dèficit que ara considera inadequat. El líder socialista ha acusat CiU i ERC de ser "incapaços" de trobar nous ingressos en mig any i ha animat a estimular l'economia i a fer "desaparèixer" les polítiques contra el dèficit. Navarro també ha acusat el govern de defugir responsabilitats: "Són fantàstics traient-se les puces de sobre. Segons ells, no són mai responsables de res", ha assegurat.

Finalment, sobre els assumptes interns del PSC, Navarro ha evitat valorar el nomenament de Joaquim Nadal com a president del pacte gironí pel dret a decidir i només ha expressat "afecte i respecte" per l'exalcalde de Girona. El primer secretari socialista també ha negat la vinculació del seu partit amb el cas Método 3.

stats