Política 12/07/2018

Neix Izquierda en Positivo, l'esquerra "no nacionalista"

L'exdirigent comunista Paco Frutos, una personalitat antiindependentista és un dels seus avaladors

Ara
1 min
El discurs de Paco Frutos en l'acte d'aquest matí

Barcelona"Izquierda en Positivo es constitueix com a partit polític espanyol d'àmbit nacional, nítidament d'esquerres i no nacionalista". Així es defineix la nova formació d'esquerres que s'ha presentat aquest matí a l'Arc del Triomf de Barcelona. El partit compta amb l'aval de personalitats com l'exdirigent del PCE Paco Frutos, que ha aprofitat l'ocasió per carregar de forma contundent contra l'esquerra espanyola, que ha qualificat "d'esquerra patètica" i l'ha acusat de "fer l'onada a Puigdemont".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein d'extradir Puigdemont per malversació i no per rebel·lió, Frutos ha assegurat de forma crítica que "Alemanya i Europa no estan a l'altura del moment històric".

La nova formació política vol constituir-se com la referència dels electors d'esquerres no independentistes. Entre els seus objectius hi ha la demanda d'una reforma electoral cap a la circumscripció única i una "Espanya integral" en què les comunitats autònomes exerceixin les seves funcions amb "lleialtat institucional". Tot i defensar el bilingüisme, en la presentació han assegurat que el model actual d'immersió lingüística s'ha de suprimir.

Entre les personalitats que donen suport al nou partit polític hi ha l'exdirigent comunista Paco Frutos, l'exfiscal anticorrupció i exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo i el catedràtic de filosofia Miguel Candel, tots amb un perfil antisobiranista. En el cas de Paco Frutos, a la manifestació de Societat Civil del 29 d'octubre del 2017 va dir que l'independentisme utilitzava un "racisme identitari". Villarejo va assegurar el mes de setembre en un acte d'esquerres no nacionalistes que Catalunya "no té dret a parlar de decidir, ni dret a autodeterminar-se".

Un dels portaveus de la formació i exmembre de l'executiva d'EUiA, Pedro Mercado, ha fet una crida a parlar amb altres partits d'esquerres com els comuns.

stats