Política 25/10/2019

Neix un manifest de la societat civil que reclama "amnistia, diàleg i autodeterminació"

Els impulsors aposten per la "mobilització permanent mitjançant la desobediència civil no-violenta" per aconseguir els objectius

Acn
1 min
Neix un manifest de la societat civil que reclama "amnistia, diàleg i autodeterminació"

Barcelona"Pel futur" és el títol del manifest que ha aparegut per reclamar "amnistia, diàleg i autodeterminació". Els impulsors asseguren que són gent sense adscripció concreta i provinents de la societat civil, i que promouen el text amb aquestes tres demandes "com a element base per resoldre el conflicte polític amb l'estat espanyol". A més, asseguren que cal apostar per "la mobilització permanent mitjançant la desobediència civil no-violenta fins a assolir" els objectius plantejats. De moment, estan fent difusió del manifest, que es presenta en sis idiomes –català, castellà, anglès, francès, alemany i italià– i recollint adhesions tant de persones físiques com jurídiques, vehiculades a través del portal web pelfutur.cat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest parteix de la necessitat d'oferir una sortida davant la sentència del Tribunal Suprem pel cas de l'1-O. Així, planteja l'amnistia, l'autodeterminació i el diàleg "amb mediació internacional" com a "elements indispensables per avançar vers la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol". "Aquesta, i no cap altra, és la base que permetrà la resolució del conflicte i garantirà l’exercici de drets i llibertats fonamentals", afirma el text.

El manifest s'adreça tant a ciutadans de Catalunya com de la resta de l'Estat, als representants polítics, a entitats socials i a la comunitat internacional. El document posa de manifest que davant "la reiterada negativa de l'estat espanyol a afrontar el conflicte per la via política, l’única eina que queda per avançar vers la seva resolució és la mobilització permanent fonamentada en la desobediència civil (que per definició és no-violenta) i que es forci l'estat espanyol a entomar el conflicte des de la política".

stats