Política 07/03/2017

Neteja al cens dels socialistes catalans: perd, de cop, 3.000 afiliats

M.f.f. / M.t.
2 min
El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ahir en roda de premsa a la seu del partit.

Madrid / BarcelonaGir d’última hora en l’estratègia del PSOE per controlar el cens del PSC, al qual fins ara mai havia tingut accés. Els militants catalans no s’hauran d’inscriure a Ferraz per poder participar en les primàries per escollir secretari general dels socialistes espanyols, sinó que les seves dades personals passaran “automàticament” de Barcelona a Madrid sempre que no manifestin per escrit el contrari, segons va detallar ahir el portaveu de la gestora, l’andalús Mario Jiménez, després de ratificar l’actualització del protocol d’unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el cens arribarà substancialment alterat a la capital espanyols: perdrà, de cop, aproximadament 3.000 militants.

Del segon al quart lloc

El PSOE ha obligat el PSC a deixar fora de la votació en les primàries tots els afiliats que “no estiguin al corrent del pagament” de les quotes d’afiliació amb l’objectiu que participin “amb els mateixos drets i deures que la resta de militants” espanyols, segons va puntualitzar el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa. D’aquesta manera, el pes del partit català caurà substancialment: dels més de 17.000 afiliats, a uns 14.000, segons càlculs de Nicaragua. El descens fa que el PSC passi de ser la segona agrupació socialista de l’Estat (per darrere d’Andalusia) a la quarta. L’avancen Madrid i el País Valencià.

Illa va considerar “normal i lògica” la diferència perquè el PSC ha tingut sempre “molt present la situació econòmica i ha fet ús d’una excepcionalitat i un nivell de tolerància en el retard en el pagament de les quotes superior al del PSOE”. A Ferraz també estan fent una neteja exhaustiva del cens, que és secret fins a la convocatòria d’una primàries. En els últims mesos s’han incrementat les sospites de maniobres de la gestora per beneficiar l’encara virtual candidata Susana Díaz.

stats