Política 17/12/2016

Neus Munté: "Treballem clarament perquè es pugui fer el referèndum"

La portaveu del Govern ha defensat la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, arran de les crítiques que va rebre per suggerir que no es podria celebrar el referèndum

Ara
2 min
El Govern confia aprovar els comptes malgrat  els avisos de la CUP

BarcelonaLa portaveu del Govern, Neus Munté, ha defensat aquest dissabte Mercè Conesa, la presidenta de la Diputació, arran de les crítiques que va rebre per suggerir que el referèndum d'independència no podria celebrar-se: "Ella diu es farà i que votarà que sí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Repassem en 10 frases l'entrevista a Neus Munté del 'Via lliure' de RAC1 d'aquest dissabte:

  1. "Nosaltres treballem clarament perquè es pugui fer el referèndum. No podem comprar el marc mental dels negacionistes"
  2. "Som la gent del 'sí' i estem convençuts que si hi ha voluntat política per les dues parts podrà haver-hi referèndum"
  3. "Quan parlo del marc mental negacionista, parlo del Partit Popular"
  4. "Tots som conscients de les dificultats que representa tot el que estem portant a terme. El realisme és ser conscient de les dificultats i que cal abordar aquesta tasca amb la màxima cura"
  5. "Estem desenvolupant el mandat que ens ha encarregat el poble de Catalunya. No podem acceptar que el Parlament no pugui debatre determinades qüestions"
  6. "Als ulls de tothom la imatge d'ahir és molt indicativa del que va passar a Catalunya. No em puc imaginar la inhabilitació d'una presidenta elegida democràticament en ple segle XXI, que ha fet el que li pertoca fer"
  7. "L''operació diàleg' amb l'Estat està inhabilitada des de molt abans d'ahir. És molt dur que, al marge del procés, hàgim hagut de veure com el Partit Popular suspenia lleis molt importants per al dia a dia dels catalans"
  8. "La celebració de la cimera demostra la determinació d'aixecar el màxim consens al voltant de la proposta del referèndum i posar en comú la situació política que viu Catalunya"
  9. "El fet que Ada Colau acudeixi a la cimera té molta importància, és l'alcaldessa de de la capital de Catalunya. Però és evident que ella també representa un sector polític i social que està a favor que els ciutadans puguin votar en un referèndum"
  10. "Espero que continuem posant-nos d'acord amb la CUP, malgrat les diferències. Però ens uneix una cosa important: conformem una majoria al Parlament en la defensa del referèndum i la denúncia de la judicialització de la política que ens imposa el Partit Popular"
stats