Política 30/05/2016

L'AMI tem que les desavinences entre Junts pel Sí i la CUP facin "explosionar" el procés sobiranista

La presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, assegura que l'esmena a la totalitat de la CUP als pressupostos és propi d'una actitud "irresponsable"

Ara
1 min
Neus Lloveras és la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència

BarcelonaLa presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que les lluites internes de l'independentisme poden acabar amb el procés sobiranista. "Em preocupa que nosaltres mateixos explosionem el procés cap a un estat propi per desavinences internes", ha apuntat Lloveras, que ha qüestionat les actituds "irresponsables" d'alguns partits. En aquest sac hi ha posat l'esmena a la totalitat que presentarà la CUP als pressupostos, perquè "dificulta" el full de ruta i les estructures d'estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i diputada de Junts pel Sí s'ha mostrat preocupada, també, per la dinàmica de retrets entre CDC –el seu partit– i ERC arran de la convocatòria electoral per al 26-J. "Cada partit intenta marcar perfil propi, cosa que podria perjudicar el procés", ha ressaltat Lloveras. El candidat de Convergència a les eleccions, Francesc Homs, està situant ERC com a principal destinatari dels seus atacs en aquestes setmanes prèvies als comicis.

A més, Lloveras ha assegurat que "més que desobediència, cal parlar de trencar amb les normes establertes que ja no serveixin i rebel·lar-se contra un estat que no agrada com actua", i ha matisat que "quan Catalunya no pugui continuar amb el procés independentista, aquesta desobediència no podrà ser desorganitzada ni aclaparadora de protagonisme perquè caldrà ser generosos".

stats