Política 14/03/2016

Niubó desmenteix Parlon: "El PSC no té cap problema amb el PSOE"

La portaveu del PSC respon a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet que no hi ha conflicte pel dret a decidir i que hi ha una manera "conjunta" d'abordar la qüestió catalana. Redueix el posicionament de Parlon a una opinió "individual"

Núria Orriols
2 min
Esther Niubó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl PSC no té cap problema amb el PSOE en relació al dret a decidir. Aquest és el posicionament oficial dels socialistes catalans després que aquest cap de setmana, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i valor en auge al PSC, Núria Parlon, admetés un problema amb els socialistes espanyols en relació a la consulta. La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha contestat Parlon que els socialistes tenen un posicionament clar en relació aquesta qüestió i una manera "conjunta" amb el PSOE d'abordar el procés sobiranista. En aquest sentit, ha defensat la reforma constitucional en sentit federal i un referèndum a tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La posició col·lectiva és la que expressa el programa electoral, la resta són posicionaments individuals respectables", ha dit Niubó en relació a les declaracions de Parlon en un debat organitzat per Òmnium a Badalona sobre el paper del municipalisme al procés. Niubó ha asseverat que el PSC comparteix el diagnòstic amb el PSOE i la manera també com solucionar-ho.

No ha desaprofitat l'ocasió per llançar un dard contra el PP per no "reconèixer" la realitat i proposar una manera de desencallar el bloqueig institucional. "Som molt pocs els que tenim escrita una proposta", ha dit en al·lusió a la reforma federal que defensen els socialistes.

En aquest punt, ha remarcat la voluntat de diàleg de Sánchez, que considera que es demostra amb la reunió prevista per demà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en comparació amb l'actual president espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Sobre la decisió d'enviar la causa del 9-N al Tribunal Suprem, Niubó ha expressat respecte a les decisions judicials però ha considerat que la judicialització de la política no soluciona el procés sobiranista. "Es necessita una solució política", ha dit.

stats