Política 08/02/2013

"No posem la bandera espanyola més petita perquè el dia que la traiem es noti més": el tercer grau d'Intereconomía a l'alcalde de Gallifa

El programa 'El gato al agua' entrevista Jordi Fornas i l'acusen d'"insultar" la 'rojigualda'

Ara
2 min

BarcelonaMés que una entrevista va ser un interrogatori acusador. L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas (de Solidaritat per la Independència), es va sotmetre aquest dijous a les preguntes del nou presentador del programa 'El gato al agua', el català Javier Algarra, que en diversos moments va donar mostres de parlar perfectament el català i, paral·lelament, de rebutjar la ideologia independentista del convidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb estoïcisme, Fornas va defensar que el seu Ajuntament compleix la llei espanyola de bandera al peu de la lletra, ja que té la 'rojigualda' a la façana, en un lloc d'honor i preferent i no n'hi ha cap altra de més gran, ja que no n'hi ha cap altra: la resta de banderes són en tres pals plantats a terra al costat de l'edifici, i no a la façana. El que diferencia la bandera espanyola de les altres és la mida: la 'rojigualda' és un banderí, i la resta són de mida normal. Però la llei no diu res de la mida, només que al lloc on hi hagi l'espanyola no n'hi poden haver altres de més grans.

Aquesta escletxa legal que ha trobat l'Ajuntament de Gallifa va ser considerada "insultant" pel presentador i entrevistador, que va etzibar a Fornas: "Senyor alcalde, en confiança, se li veu el llautó. És evident que han fet això perquè es vegi que la posen a la força". "És clar, que la posem a la força. Durant molts anys no l'hi teníem i ningú la trobava a faltar, però a la delegada del govern espanyol se li ja posat entre cella i cella que hi ha de ser", va respondre l'alcalde.

En un altre moment, el presentador li pregunta irònicament si no n'han trobat una altra de més petita. "No la posem més petita perquè també volem que es vegi, així, el dia que la puguem retirar [el dia d'una eventual independència de Catalunya], es notarà més que l'hem retirat", va contestar.

stats