Política 21/09/2016

Nou intent de boicot espanyol a l'acció exterior catalana: aquest cop el viatge de Romeva a Buenos Aires

L'ambaixada espanyola a l'Argentina ha intentat evitar que el conseller d'Exteriors de la Generalitat assistís a l'acte de col·locació de la primera pedra al monument a Lluís Companys a la plaça Catalunya de Buenos Aires

Albert Solé
1 min
Romeva ahir al Congrés dels EUA amb el delegat del Govern a Washington, Andrew Davis.

Barcelona"Des de l'última manifestació de l'Onze de Setembre s'ha tornat a accentuar el boicot als actes de la Generalitat a l'estranger", afirmen fonts de la conselleria d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. El darrer exemple tindrà lloc aquest mateix dimecres, quan l'ambaixada espanyola a l'Argentina ha intentat evitar que el conseller Raül Romeva participés en un acte a la plaça Catalunya de Buenos Aires, organitzat pel Casal Català de la capital argentina. Però a Washington la setmana passada Romeva també es va trobar amb entrebancs per complir l'agenda de reunions prevista, encara que el boicot va fracassar, igual que en la inauguració de la delegació a Portugal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta tarda, matí a l'Argentina, el conseller Romeva inaugurarà a la plaça Catalunya de Buenos Aires un placa en commemoració dels 200 anys de la Independència de l’Argentina i, en reconeixement als catalans que van lluitar a la Revolución de Mayo i la defensa de la ciutat. Durant el mateix acte es col·locarà la primera pedra del monument a Lluís Companys en aquesta plaça de la capital argentina.

L'ambaixador i el cònsol van trucar els organitzadors, el Casal Català, i també al govern argentí per evitar la presència de Romeva, segona ha pogut saber l'Ara.

De fet, quan acabi l'acte a la plaça Catalunya, Romeva es reunirà amb un alt càrrec del govern Macri, Claudio Avruj, secretari de Drets Humans i Pluralisme Cultural. Un altre acte que l'ambaixador espanyol ha intentat evitar.

stats