POLÍTICA
Política 13/05/2013

El director general d'immigració adverteix: "Al CNI són capaços de qualsevol cosa, no tenen escrúpols"

Xavier Bosch assegura que des de la Generalitat es faran "tots els possibles per donar un cop de mà" a Noureddine Ziani

Marc Toro
2 min

Barcelona"Al CNI són capaços de qualsevol cosa, no tenen escrúpols". Així s'ha expressat aquest dilluns el director general d'immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, en relació amb la resolució d'expulsió emesa pel CNI contra Noureddine Ziani, president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i vinculat a la Fundació Nous Catalans –propera a CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que des del CNI s'acusa Ziani de fomentar el radicalisme islàmic a Catalunya i a Espanya, tant des de la Fundació Nous Catalans com des de CDC i ERC ho neguen i consideren que darrere aquest cas hi ha una intencionalitat política per erosionar el sobiranisme. En declaracions al programa 'Els nous catalans a RKB', de Radio Kanal Barcelona, Bosch ha defensat aquesta tesi i ha titllat la situació de Ziani de "molt preocupant". Així mateix, ha assegurat que des de la Generalitat es faran "tots els possibles per donar un cop de mà" al dirigent marroquí. "Els aparells de l'Estat estan en contra de Catalunya, fins al punt d'arribar a l'atac contra persones concretes que son peces clau per al procés cap a l'estat propi", ha afegit

També present al programa, el comissionat d'immigració de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Esteve, ha comentat: "Sembla que fa més por que una persona pugui defensar els criteris de país i la independència que no pas els imams radicals i salafistes que corren encara pel país. Sembla que aquests no són objectiu del CNI". I ha afirmat: "Els enemics de Catalunya existeixen i són poderosos".

Per la seva banda, el director general de Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, ha advertit que "els aparells de l'estat espanyol no han dit encara l'última paraula", i ha assegurat que s'ha iniciat el tràmit d'expulsió de Ziani pel fet de "ser catalanista". "Es pensen que escapçant el Noureddine, escapçaran la feina dels musulmans catalanistes, i no serà així", ha afirmat, i ha conclòs: "No ens espantaran, els del CNI, no espantaran Catalunya".

stats