PRECAMPANYA 22-M
Política 04/03/2011

Trias promet una Barcelona sense contaminació i reformar el Bícing per integrar la moto elèctrica

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va acabar ahir el seu viatge oficial de tres dies a Nova York i a Boston en aquesta última ciutat, en el prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT), presentant el seu projecte per convertir Barcelona en “la primera ciutat amb emissions zero”, és a dir, sense contaminació.

Albert Balanzà
1 min

BOSTONDavant d'una trentena de professors i estudiants del Centre Bits and Atoms del MIT, l'equip de Trias va explicar un dècaleg de mesures -algunes de les quals ja avançades en el seu primer dia a Nova York- que en un termini de quaranta anys haurien d'aplicar-se per capgirar els actuals alts índexs de pol·lució. “No és una utopia, cal buscar noves mesures de generar energia, perquè ara això ja no es veu com a impossible”, va apuntar Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del decàleg, el regidor de CiU, Antoni Vives, va ser taxatiu a l'hora d'afirmar que Barcelona “ja no necessita fàbriques”. Com ja havia apuntat Trias a la Universitat de Columbia, la Gran Barcelona del 2050 ha de comptar amb plantes de biomassa a Collserola com a úniques fàbriques i els barris han de començar a ser mixtes, entre productius i residencials, de manera que s'afavoreixin les slow cities dins de la gran metròpoliA. Altres mesures per afavorir la reducció dels nivells de contaminació a Barcelona, segons CiU, se centren en l'extensió de la xarxa de motos i de cotxes elèctrics -una idea apuntada també per Montserrat Tura des del PSC- per combinar aquestes noves xarxes netes amb l'explosió dels últims anys del Bícing.

stats