Política 19/12/2014

Nuet escoltarà amb "respecte" Podem i l'avisa que no pot fer la "guerra" en solitari

EUiA "fuig" de la idea de llista única i aposta per unes eleccions constituents que "permetin parlar de tot"

Acn
2 min

BarcelonaEl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, participarà en l'acte de Podem Barcelona d'aquest diumenge, on escoltarà amb "respecte" les propostes de Pablo Iglesias. El coordinador d'EUiA defensa que Podem forma part de la seva proposta política d'una "llista alternativa, de país" i creu que és necessari un "projecte de ruptura" a Catalunya. Però Podem "no és l'únic projecte de ruptura" i no pot intentar fer la "guerra" en solitari, explica Nuet. EUiA està disposat ha "discutir de tot" sense renunciar als "valors d'esquerra" i la creença de que les "diferents sensibilitats" no han de renunciar al que són sinó que han de confluir, ha explicat el coordinador d'EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador creu que la llista de Mas és un "engany" per centrar el debat només en un àmbit polític i, per aquest motiu, EUiA "fuig com un gat escaldat de la idea de llista única" i demana unes eleccions constituents per "parlar de tot", subratlla Nuet, que creu que la idea de plebiscit és el "suport o no a Artur Mas" i, per aquest motiu, defensa que és "molt millor" plantejar unes eleccions constituents on es permet "entrar a fons en quin model de país volem". Per al coordinador d'EUiA, aquesta "sobirania" dels catalans és la "veritable independència" i per això han presentat una "alternativa total".

Sobre la reunió d'Artur Mas i Oriol Junqueras, Nuet ha demanat a ERC que es posi "cera a les orelles" per no escoltar els "cants de sirena de Mas que el farien embogir". Segons el coordinador d'EUiA, Convergència vol fer servir a Esquerra com a "trampolí" pel seu projecte polític. Nuet creu que ERC "ha de volar sola" i "parlar amb les esquerres per construir un projecte alternatiu al de convergència, que ha fracassat".

stats