Política 12/07/2019

Marín diu que el "mur" entre independentistes i constitucionalistes era "postureig"

La presidenta de la Diputació defensa que el pacte amb JxCat no hauria de ser "antinatura"

Ara
1 min
L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ahir després de rebre la vara com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona.

BarcelonaLa nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, creu que el pacte a l'ens entre el PSC i JxCat demostra que "les diferències entre independentistes i constitucionalistes no eren un mur real" i que "la ciutadania l’ha anat enderrocant". "Hi havia una part de realitat, però també una part de postureig de les formacions polítiques", ha afirmat aquest divendres a la Cadena SER.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre com s'havia establert el pacte amb els postconvergents, a priori "antinatura", ha dit que, quan no hi ha majories absolutes, el més "lògic i normal" és que les formacions polítiques parlin i que això es tradueixi en pactes. I ha dit més: "No hauria de ser un pacte antinatura". "Som la formació més votada en la província i enteníem que havíem d'intentar governar", ha afegit l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Quant a la situació política de Catalunya, la nova presidenta de la Diputació ha explicat que la seva formació, el PSC, sent que part de la seva responsabilitat política és intentar anar curant ferides: "Hem d'elevar la mirada, pensar en benefici dels ciutadans de Catalunya i de la societat".

En aquest sentit, Marín ha afirmat que tampoc tenen gaire en comú amb la resta de partits del panorama espanyol, i que amb molts hi ha hagut igualment pactes "en benefici dels ciutadans". L'acord a què s'ha arribat a Barcelona, ha insinuat sense dir-ho directament, comptava amb el vistiplau de Madrid.

stats