LLENGUA CATALANA
Política 17/05/2013

Mitja hora de debat sobre el català a l'administració en què el PSC sols intervé per anunciar el suport a C's

Els vídeos del Parlament demostren que Núria Parlon només va gastar set segons d'intervenció mentre la resta de partits pugnaven sobre l'ús preferent del català

R. T.
2 min

BarcelonaEl PSC va votar dimecres a favor d'una resolució de Ciutadans per acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que rebutgen que el català pugui ser llengua preferent de l'administració. Tot i això, al cap de poques hores, els socialistes van assegurar que el vot s'havia produït "per error". Dos dies més tard, però, el Parlament ha penjat els vídeos de la comissió d'afers institucionals en què va tenir lloc la votació, que demostren que el debat no va ser precisament curt, sinó que va durar una mica més de mitja hora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada de C's Carina Mejías va ser la primera d'intervenir-hi per presentar la resolució, i, seguidament, la diputada d'ERC Gemma Calvet li va replicar durant gairebé 11 minuts. Va ser aleshores quan la diputada del PSC Núria Parlon es va limitar a anunciar el vot favorable a la resolució contra el català preferent a l'administració. Va esgotar escassament set segons d'intervenció. Seguidament, va tenir lloc encara la majoria del debat amb intervencions del PP, ICV-EUiA, CUP i CiU, i fins i tot amb un altre torn de Mejías i de Calvet.

Així, doncs, després de mitja hora de debat, el PSC va ser coherent i va seguir l'anunci de Parlon i va votar a favor de la resolució de C's, que va ser rebutjada amb els vots de la resta de partits, excepte del PP. Hores després, els socialistes van anunciar que hi havien donat suport "per error".

stats