POLÍTICA
Política 27/04/2013

Núria de Gispert: "És necessari que Catalunya faci el seu propi camí"

La presidenta del Parlament considera que "mai hem recuperat la sobirania que ens va ser llevada entre 1707 i 1714" i reivindica que els catalans "no volem que ens deixin ser, sinó que volem ser"

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en la presentació dels actes del Tricentenari del 1714 / PERE VIRGILI

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha defensat aquest dissabte la necessitat que "Catalunya faci el seu propi camí i que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur". En declaracions a la presentació dels actes de commemoració del tricentenari del 1714, De Gispert ha destacat:"Estem en un procés escrupolosament democràtic pel dret a decidir, tres segles després que per les armes hi hagués un trencament constitucional a Catalunya", i encara ha afegit: "Ens trobem en una cruïlla històrica de les que deixen empremta al llarg de les generacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta ha afirmat que "en aquest moment històric hi ha un clam cívic i el Parlament no pot ser-hi indiferent", i s'ha mostrat partidària de "consolidar la majoria social a favor del dret a decidir i estendre-la a partir d'una actuació molt pedagògica". De Gispert ha volgut destacar "el paper central del Parlament en tot aquest procés" i ha posat en relleu les dues resolucions aprovades aquesta legislatura en seu parlamentària: la declaració de sobirania del poble de Catalunya i la del dret a decidir, que –ha recordat– insta a la "iniciació del diàleg amb l'Estat per fer possible la celebració d'una consulta".

"Mai hem recuperat la sobirania que ens va ser llevada entre 1707 i 1714, ni mai les nostres institucions de govern han recuperat la 'potestas suprema' que emanava d'aquella sobirania", ha afirmat, i ha afegit: "Catalunya no vol ni pot renunciar a decidir sobre el seu present i el futur col·lectiu. No volem que ens deixin ser, sinó que volem ser".

stats