Política 03/09/2013

De Gispert defensa fer la consulta al més tard possible dins del 2014

La presidenta del Parlament ho justifica dient que hauria de ser així per "disminuir el nombre de persones que dubten"

Efe
1 min
Núria de Gispert va rebre ahir la Flama del Canigó al Parlament i va demanar "unitat" a Catalunya.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert (UDC), ha apostat avui per fer la consulta el 2014 però "com més tard millor" dins d'aquest any, per sumar així el màxim nombre de catalans al procés sobiranista. "Sóc partidària de fer la consulta? Rotundament, sí. S'ha pactat el 2014, doncs hem d'intentar que sigui el 2014", encara que "com més tard del 2014, millor" per "disminuir el nombre de persones que dubten", ha subratllat la democristiana en una entrevista a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com més tard millor, però pactat pels partits i pel Govern", ha afegit De Gispert, que avui presideix la primera reunió de treball de la comissió parlamentària d'estudi del dret a decidir, constituïda el juliol passat per organitzar des del Parlament la consulta d'autodeterminació.

Després que ahir el president català, Artur Mas, reafirmés davant els alts càrrecs del Govern que no farà marxa enrere en el procés sobiranista, De Gispert ha coincidit a dir que no cal fer "ni un pas enrere" i que s'han d'obrir "ponts de diàleg" amb l'Estat, davant els quals el govern espanyol "ha d'estendre també la mà".

Sobre la decisió d'Unió de no participar com a partit en la Via Catalana cap a la Independència, De Gispert ha explicat que l'executiva de la formació, de la qual no forma part, està "absolutament d'acord amb el dret a decidir i amb la consulta", però ha afegit: "Imagino que el lema 'cap a la independència' no el tenen així de clar".

stats