Política 21/08/2015

Òmnium demana a Barcelona en Comú que doni suport a l'adhesió a l'AMI

El president de l'entitat, Quim Torra, celebra que ja hi hagi una majoria al consistori a favor de la incorporació a l'associació independentista

Acn
1 min
El president d'Òmnium Cultural, l'advocat i editor Quim Torra, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, ha celebrat aquest divendres que a Barcelona ja hi hagi una majoria a favor de l'adhesió de la ciutat a l'AMI, amb el suport de CDC, ERC i la CUP. Una majoria que només serà absoluta si, almenys, quatre regidors de BComú se sumen al 'sí' en la votació que es farà al mes de setembre. "En cas que Barcelona en Comú s'abstingui constatarem que hi ha una majoria a la capital de Catalunya a favor de l'entrada a l'AMI. Però ens agradaria que Barcelona s'integrés a l'entitat", ha indicat durant una entrevista al 3/24.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa, Ada Colau, ha apuntat que aquest és l'escenari més probable, fet que impediria arribar als 21 regidors necessaris per a l'adhesió.

Torra ha recordat que en altres ocasions l'AMI ha acceptat algun membre "observador", que encara no disposava de la majoria absoluta necessària al ple del seu municipi. Una possibilitat que ha deixat sobre la taula, tenint en compte que en el ple extraordinari del setembre serà complicat que els promotors de la iniciativa arribin a la majoria absoluta. "Em consta que en altres ocasions a l'AMI hi ha hagut la condició de membre observador que potser podria ser el primer pas a l'espera de la consulta", ha apuntat.

"L'AMI ha estat un instrument magnífic a l'hora de fer arribar arguments i ampliar el debat sobre la independència", ha destacat el president d'Òmnium, que no perd l'esperança que BComú acabi votant afirmativament a la incorporació de Barcelona a l'entitat independentista.

stats