Política 06/03/2012

Oriol Pujol veu en Rajoy "una ànima més sensible" amb Catalunya que en Zapatero

El secretari general adjunt de CDC també considera que avançar les eleccions suposaria un cert "fracàs"

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha opinat avui que "una part de l'ànima" del president del Govern, Mariano Rajoy, pot ser més sensible a les demandes de Catalunya del que ho va ser José Luis Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1 ha afirmat que "aquest Govern pot entendre potser millor que algú altre" les reivindicacions catalanes. "Hi ha una part de l'ànima de Mariano Rajoy, que és la que estem en fase de discernir, que pot respirar així; per descomptat, més que Zapatero", ha apuntat Pujol, que ha posat de relleu el fet que el PP hagi "deixat d'insistir" en els seus atacs a la immersió lingüística a Catalunya.

En aquest moment, "una part del PP pot entendre perfectament que l'allunyament" de Catalunya d'Espanya "pot créixer" si es clava un cop de porta al pacte fiscal. Pujol s'ha preguntat si al llarg del mandat de Rajoy prevaldrà l'"ànima de la FAES" de José María Aznar o l'ànima "hereva de la gent més liberal d'UCD". Des del seu punt de vista, CiU no pot donar "un marge infinit al Govern" perquè atengui la reclamació del pacte fiscal que l'executiu català pensa posar sobre la taula abans d'acabar aquest any.

D'altra banda, sobre les especulacions d'un avanç electoral el 2013 a Catalunya si no s'aconsegueix el pacte fiscal, ha afirmat que "unes eleccions anticipades sempre incorporen un fracàs d'alguna cosa", ja que significa que "un ha intentat una sèrie de coses i no les ha aconseguit".

stats