Política 27/09/2013

Espanya no vol que l'OSCE supervisi la manifestació contra la monarquia d'aquest dissabte a Madrid

L'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa ha fet una crida a tots els estats a garantir el respecte a la llibertat de reunió i altres normes internacionals de drets humans

Ara
2 min

BarcelonaL'ambaixador i director de l'Oficina d'Institucions Democràtiques i Drets Humans –entitat de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE)-, Janez Lenarčič, ha expressat aquest divendres la seva decepció pel fet d'haver rebut una notificació de les autoritats espanyoles que li fa saber que els representants de l'entitat enviats a supervisar la manifestació contrària a la monarquia de dissabte a Madrid no seran benvinguts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com tots els estats participants a l'OSCE, Espanya s'ha compromès a garantir la llibertat de reunió de forma pacífica, i la feina dels nostres treballadors és fonamental per supervisar que aquesta llibertat està garantida", ha explicat Lenarčič. "La nostra oficina ha gaudit tradicionalment d'una bona cooperació amb Espanya", ha dit l'ambaixador, que s'ha mostrat sorprès per la notificació de les autoritats espanyoles i ha etzibat que "l'oposició sobtada per part de les autoritats espanyoles planteja preocupacions sobre les seves intencions futures".

Espanya es va comprometre al maig a cooperar plenament amb el monitoratge conjunt de l'Oficina al país. Ahir a la tarda, però, l'entitat va rebre la notificació de canvi d'actitud de les autoritats. "Fem una crida a les autoritats per tal que garanteixin el ple respecte de la llibertat de reunió pacífica, d'acord amb els compromisos de l'OSCE i altres normes internacionals de drets humans", ha dit Janez Lenarčič.

Al llarg dels últims dos anys, l'entitat ha monitoritzat esdeveniments a tretze països de l'OSCE, entre ells Grècia, Itàlia, Portugal, Suïssa, el Regne Unit i els Estats Units.

"Espanya es nega a permetre que el personal de l'OSCE supervisi una manifestació contra la monarquia aquest cap de setmana". L'OSCE ha publicat la nota de protesta en una piulada al seu compte oficial de Twitter aquest divendres com a mostra de protesta.

stats