Política 28/08/2012

El PP afirma que Uribetxebarria ha d'admetre "la sort que té" de ser espanyol

El segrestador d'Ortega Lara, malalt de càncer terminal, espera la llibertat condicional

Efe
1 min
BASAGOITI I EL SEU EQUIP VOLEN RENOVAR EL PP A EUSKADI Després d'haver trencat el govern basc perquè Patxi López va portar al Constitucional les retallades del govern de Mariano Rajoy, Basagoiti vol renovar a fons el PP basc i convertir-se en força majoritària de l'espanyolisme per intentar fer el sorpasso a les eleccions locals i forals del 2015.

VitòriaEl secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal ha dit aquest dimarts que el pres d'ETA Iosu Uribetxebarria, malalt terminal de càncer i que està a l'espera de la llibertat condicional, ha de reconèixer "la sort que té de ser espanyol" i tenir un sistema penitenciari com el d'aquest país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oyarzábal, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a Vitòria per analitzar la situació política, s'ha referit a l'oposició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional que el pres obtingui la llibertat condicional per la malaltia que pateix. El secretari general dels populars bascos ha reconegut que "el que li demana el cos, com a molts altres espanyols i bascos, és que un assassí com Bolinaga" romangui a la presó, però un Govern "no pot actuar amb els budells" sinó aplicant les lleis.

Després d'assenyalar que en aquest cas l'última paraula la tindrà el jutge, Oyarzábal ha insistit que el pres hauria d'estar "molt orgullós" de pertànyer a un país com Espanya que li permet acollir-se a beneficis penitenciaris i, fins i tot, de tenir la possibilitat de anar a casa si compleix els requisits legals.

De tota manera, ha reclamat que quan es parli de Uribetxebarria Bolinaga "no s'oblidi qui és aquest paio, un segrestador i un assassí" que no va tenir cap indulgència amb Ortega Lara i al qual no li va importar si el funcionari es moria al zulo on el van tenir segrestat més de 500 dies.

stats