Política 14/10/2012

Càstig a Arnaldo Otegi pel vídeo enregistrat a la presó

El centre penitenciari de Logronyo pren mesures arran del vídeo que Otegi va gravar sense autorització i que va aparèixer durant el míting d'EH Bildu aquest dissabte

Efe
1 min

BarcelonaEl Centre Penitenciari de Logronyo ha obert un expedient disciplinari a l'exportaveu de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi per l'enregistrament d'un vídeo que va aparèixer durant un míting d'EH Bildu a Barakaldo (Biscaia) dissabte. El primer càstig ha estat que la seva dona, de visita aquest diumenge a la presó, no ha pogut veure'l.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'Institucions Penitenciàries han informat a Efe que la comissió li imposarà les sancions oportunes i que el director d'aquest centre penitenciari aplicarà "de manera immediata" mesures cautelars per evitar que fets com aquest es repeteixin.

Aquestes mesures seran notificades al jutge central de vigilància penitenciària i, amb alta probabilitat, hi haurà la prohibició temporal de comunicació d'Otegi amb el familiar que hagi gravat l'exportaveu abertzale.

Arnaldo Otegi va intervenir dissabte a través d'un enregistrament en un míting d'EH Bildu en què assegurava sentir-se confiat en la victòria i en les aspiracions independentistes del País Basc, al mateix temps que ha cridat a "buidar les presons" i ocupar el carrer.

stats