Política 23/10/2014

Per què investiguen Oleguer Pujol?

El jutge Pedraz investiga la compra d'un hotel per 8 milions d'euros a les Canàries amb diners suposadament provinents de les Illes Verges. Anticorrupció va obrir a principis d'agost, després de la confessió de l'expresident, una investigació contra el seu fill petit per possible blanqueig de capitals en operacions immobiliàries per valor de 3.000 milions

Ara
1 min

BarcelonaDies després que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, confessés el 25 de juliol que havia evadit impostos d'una suposada herència amagada a l'estranger, la Fiscalia Anticorrupció obria una investigació contra el fill petit de l'expresident, Oleguer Pujol Ferrusola, en sospitar que havia blanquejat capitals i defraudat Hisenda amb operacions immobiliàries per valor de 3.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge Santiago Pedraz, de l'Audiència Nacional, ha ordenat l'escorcoll de casa seva. Investiga Oleguer Pujol per set operacions immobiliàries. Entre les operacions analitzades, Pedraz pretén aclarir l'origen dels diners amb què es van adquirir, per exemple, 1.152 oficines del Banc Santander per part de la societat Samos Serveis i Gestions, així com l'adquisició d'edificis de Bankia per part de les societats Step Negocis i Ursus Alfa, i la compra d'un hotel a les Canàries.

Pedraz investiga ampliacions de capital entre societats –residents i no residents–, inversions que no semblen tenir finançament suficient i hipoteques com a garanties de préstecs atorgades a persones jurídiques que sembla que no són ser titulars dels béns que serveixen com a garantia. En aquest procediment s'intenten aclarir possibles delictes de blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública.

Fortunes en paradisos fiscals

A més, però, la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional espanyola sospita que Oleguer Pujol ha estat retornant els crèdits que li han permès convertir-se en un dels empresaris immobiliaris més importants de l'estat espanyol amb els diners que la família suposadament té ocults en paradisos fiscals com Jersey o Guernsey.

stats