Política 01/10/2019

Òmnium denuncia al Consell d'Europa les "greus vulneracions de drets humans" a Espanya

L'entitat exposa el cas de Cuixart a la Comissió d'Afers Legals i Drets Humans

Acn
1 min
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, durant la declaració en el judici al Procés.

BarcelonaÒmnium Cultural ha denunciat al Consell d'Europa les "greus vulneracions de drets humans" a Espanya "fruit de la repressió política". L'entitat ha exposat el cas del seu president, Jordi Cuixart, a la Comissió d'Afers Legals i Drets Humans a petició del relator general de drets humans de l'Assemblea Parlamentària del Consell. Davant d'una audiència de diputats de l'assemblea, Òmnium ha remarcat que tant el president de l'entitat com l'expresident de l'ANC afronten una pena de 17 anys de presó i ha subratllat que si són condemnats suposarà una "regressió de drets civils a Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat Front Line Defenders ha reconegut oficialment Cuixart com a "defensor dels drets humans" de forma pacífica, i per això s'ha exposat el seu cas com a representatiu de la situació a l'Estat. Òmnium ha recordat a Estrasburg que la qüestió catalana "no s'acabarà amb més repressió, sinó amb una solució política" i ha defensat que aquesta és la via que reclama un 80% de la societat.

A través del compte oficial internacional d'Òmnium, l'entitat ha explicat que ha relatat davant del Consell d'Europa que a Cuixart i a Sànchez se'ls demana disset anys de presó per haver-se posat al capdavant d'una "manifestació pacífica" fent servir "el seu dret a la lliure expressió i llibertat de reunió". També hi han recordat que el seu empresonament provisional ha estat denunciat per Amnistia Internacional i l'Organització Mundial contra la Tortura. D'altra banda, l'entitat cultural ha lamentat que el govern espanyol, "aleshores governat pel PP i avui pel PSOE", ha "ignorat" les peticions per alliberar-los i per retirar els càrrecs.

stats