Òmnium avisa el Govern que no acceptarà "dilacions ni rebaixes" en el referèndum

L'entitat aprova un manifest en la seva assemblea general en què exigeix compromís als alcaldes perquè col·laborin en la consulta

A poques hores de l' acte d'alcaldes en suport al referèndum i a tres dies que el Govern presenti les "garanties" de la consulta al Teatre Nacional de Catalunya, Òmnium ha marcat perfil aquest divendres en l'assemblea general. En una declaració política –la primera vegada que l'entitat fa un pronunciament d'aquest estil–, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha exigit a l'executiu que no es faci enrere en la consulta i ha avisat que no acceptarà un referèndum que no sigui vinculant sobre la independència.

"No acceptarem ni ens farem còmplices de dilacions ni rebaixes al mandat democràtic. En aquest moment decisiu, no hi ha dubtes que valguin, som al cap del camí i ha arribat el moment de la veritat", ha sentenciat el president acompanyat de la junta directiva.

Òmnium també s'ha declarat disposat a assumir les conseqüències de tirar endavant el referèndum en el seu paper com a agent de mobilització social. "A Òmnium no ens frenaran multes polítiques, ni amenaces ni inhabilitacions", assegura el manifest, que reafirma el "compromís" de l'entitat que els catalans puguin votar l'1 d'octubre.

En aquest sentit, també ha enviat un missatge als alcaldes, a qui ha demanat "fermesa" perquè facilitin el referèndum, sense atendre les "consignes de partit" que els manin obstaculitzar la votació.

La declaració arriba la mateixa setmana que el Govern ha declarat la licitació de les urnes deserta i la CUP ha avisat que farà "rebentar" la legislatura si el referèndum no es pot fer per "desercions" a les files del Govern. La setmana que ve l'executiu s'ha compromès a explicar com es farà el referèndum, i els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP presentaran la cobertura jurídica de la consulta.

Òmnium ha convocat tots els socis al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per retre comptes amb els associats i aprovar els pressupostos.

Més continguts de