Política 27/03/2013

Muriel Casals diu que la consulta és "inajornable" i lamenta que se la "malinterpretés"

La presidenta d'Òmnium assegura a Catalunya Ràdio que no hi ha "dissensions" a l'entitat i assevera que treballen "amb totes les energies" perquè la consulta es faci "al més aviat possible"

Ara
1 min
Muriel Casals durant l'entrevista a l'ACN

BarcelonaMuriel Casals tanca la polèmica arran del calendari de la consulta. En una entrevista a 'Els matins de Catalunya Ràdio' aquest dimecres, la presidenta d'Òmnium ha assegurat que la consulta és "inajornable" i ha lamentat que es "malinterpretessin" les seves paraules en una entrevista per a l'agència ACN. "En una conversa llarga amb un periodista, en un moment dic que podria no ser tan imminent [la consulta], i això es malinterpreta en forma de titular", ha dit Casals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules de Casals a l'ACN [escolteu l'àudio] van aixecar, aquest dimarts, un fort rebombori, motiu pel qual Òmnium es va veure amb la necessitat de matisar-les en un comunicat en què van reiterar que el "compromís" de l'entitat amb el procés "és inequívoc". En aquesta línia, Casals ha asseverat que no hi ha "dissensions" en el si d'Òmnium, i que tots els membres de l'entitat treballen "amb totes les energies" perquè la consulta es faci "al més aviat possible".

Tanmateix, Casals ha admès que no correspon a la societat civil fixar "la conveniència del calendari", una tasca que ha atorgat als partits polítics, i ha remarcat que, malgrat que el referèndum és la via "desitjable" per expressar el dret a decidir, hi ha altres "mètodes plausibles".

stats